concacaf logoS-a terminat si Cupa Confederatiilor editita 2013, chiar interesant de altfel. Jucata sub egida FIFA inca din 1997, competitia premergatoare acesteia  a inceput in 1992 si a avaut un numar de 2 edititii fiind denumita la vremea respectiva Cupa Regelui Fahd. In 1997 Forul International a preluat organizarea acesteia in anul de dinaintea fiecarui Campionat Mondial de Fotbal.

    Editita 2013 a competitiei s-a desfasurat pe continentul Sud-American, respectiv in Brazilia si a aliniat la start 8 echipe: Brazilia (calificata in calitate de tara gazda), Spania (in calitate de campioana mondiala), Italia (in calitate de finalista europeana), Uruguay (in calitate de campioana a Americii de Sud), Mexic (in calitate de campioana a Americii de Nord), Japonia (in calitate de camipoana a Asiei), Nigeria (in calitate de campioana a Africii) si Tahiti (in calitate de campioana a Oceaniei). Echipele au fost impartite in doua grupe de cate 4, disputand ulterior semifinalele si finalele (cea mare si cea mica) intre primele doua echipe din fiecare grupa.

    De departe, echipa remarcata a competitiei a fost chiar tara gazda, Brazilia, care a castigat toate cele trei meciuri din grupa, ulterior si competitia. Toti ochii de la acest turneu final au fost atintiti asupra tanarului star Brazilian, Neymar, care nu a dezamagit, avand in fiecare meci evolutii spectaculoase. Noul jucator al Barcelonei a  castigat si “balonul de aur” din editita 2013 a Confederations Cup.

   Semifinalele competitiei ne-au oferit dueluri foarte tari intre Italia si Spaniac (re-editare a finalei Euro 2012) respectiv intre Brazilia si Uruguay. Spania a invins Italia la penaltiuri in timp ce Brazilia a trecut la fel de greu peste Uruguay dupa ce Paulinho a inscris decisiv in minutul ’86.

   In ziua de duminica, prima finala disputata a fost cea mica, intre Italia si Uruguay, meci spectaculos ce a adus locul trei italienilor dupa executarea loviturilor de departajare. Remarcatii acestui meci au fost portarul Buffon si starul Uruguayan, proaspat transefrat la Chelsea, Edinson Cavani. Insa meciul cel mai asteptat a sosit 6 ore mai tarziu atunci cand Brazilia lui Scolari a infruntat Spania lui Del Bosque. A fost partida pe care toti specialistii au denumit-o confruntarea dintre cele mai bune echipe ale lumii. Fred de doua ori(‘2; ’47) si Neymar(’44) au ajutat Brazilia sa distruga campioana mondiala intr-un meci in care doar tara gazda a stralucit.

   Victoria din finala de pe celebrul stadion Maracana le-a adus brazilienilor speranta pentru castigarea campionatului mondial care va fi organizat tot de acestia, la anul, in 2014.