protest chisinau ponta

Nu se vede nimic bun la orizont pentru Victor Ponta si PSD. Modul sfidator in care se agata de putere va avea consecinte urate pentru Ponta, in timp ce de PSD se va alege praful.

Victor Ponta trebuia sa plece inca de cand a pierdut rusinos alegerile. Semnalul din partea romanilor a fost cat se poate de clar, au respins modul agresiv, autoritar si diversionist prin care Ponta a inteles sa conduca tara. Nu numai ca Victor Ponta s-a infipt si mai bine in scaunul de premier dar si-a amplificat in ultimele luni acest stil de a guverna, specific unor societati inapoiate.

Nu mai suntem in Romania anilor ’90. Sistemul s-a curatat de slujbasii securistilor, mafiotilor, mogulilor, acea imensa caracatita care se intinsese peste politica, economie, justitie si institutii ale securitatii nationale a fost dezmembrata. Sistemul respira acum liber si se straduieste sa impinga Romania pe repede inainte.

Victor Ponta, cu apucaturile lui de mandarin medieval, si cu toata sleahta de nulitati penale din jurul sau reprezinta acum o mlastina rau mirositoare pe cale sa intoxice sau sa absoarba in maruntaiele sale puturoase tot ce s-a construit bun in tara asta in ultimii ani.

Sistemul nu poate sa ramana nepasator. Ponta a fost impins usor pe scari cu cateva acuzatii penale care i-ar fi adus in cel mai rau caz o condamnare cu suspendare. Nu a inteles sa spuna „sar’mana” si sa-si ia talpasita, s-a sudat pur si simplu de scaunul de premier si-si pregateste ciomagarii pentru a lua cu asalt justitia. Uita insa ca ii atarna de coada tinichele grele, cum ar fi  afacerea CFR Marfa sau anularea datoriilor Rompetrol. Dar cu siguranta ca premierul ascunde si alte mizerii mult mai grele.

Cel mai probabil Ponta va primi in curand o atomica peste ceafa de nu va sti cum sa gaseasca mai repede iesirea din Palatul Victoria. Dar va fi prea tarziu. Va fi ceva urat care nu va lasa urme de indoiala privind ilegalitatile sale nici celor mai infierbantati fani ai sai. Pedeapsa pentru felul in care siluieste si batjocoreste  o tara intreaga, dupa ce i-a aratat cat se poate de clar pe 16 noiembrie ca trebuie plece, si pentru apucaturile kimjonguniste de utilizare a institutiilor statului in interes propriu va fi exemplara si-l va trimite pentru mult timp dupa gratii. Toti care-i vor urma vor sti ce-i asteapta daca mai indraznesc sa treaca peste liniile rosii care contureaza comportamentul unui lider intr-un stat de drept, al unui premier dintr-o tara europeana.

Numarul celor care se simt sfidati de comportamentul abuziv al premierului creste exponential cu fiecare zi in care acesta continua sa ranjeasca din cladirea guvernului. Frustrarea tuturor acestor romani se va transforma curand in ura. Cand Ponta nu va mai fi la Palatul Victoria, toata aceasta ura se va revarsa asupra PSD, partidul care l-a tinut si l-a protejat atata timp. Oricate regrete, oricate scuze vor veni din partea pesedistilor, nimic nu i-ar putea face sa fie iertati. Nici nu vor mai avea cu cine sa iasa in fata. Garda veche e la puscarie sau pe cale sa imbrace costumul vargat, iar cea noua este formata din obraznicaturi dupa chipul si asemanarea actualului lider.

Foarte curand dupa ce Ponta va lua drumul puscariei, PSD se va sparge in sute de bucati. Poate va ramane UNPR ca principala forta de stanga, poate se va construi ceva nou pe ruinele fumegande ale PSD, important este insa sa existe o forta de stanga in politica romaneasca. Insa ii va lua mult timp pana va scapa de umbra nefasta a lui Victor Ponta.

 

Sursa: aktual24.ro

12 COMENTARII

  1. Nastase, Basescu, Ponta – intruchiparea perfecta a imoralitatii in Romania. Oare chiar nu suntem in stare sa strivim capetele hidrei?

  2. De acord cu tot ceea ce este scris in acest articol. O singura mentiune: dar despre domnul ex-presedinte Traian Basescu nu mai zice nimeni nimic ? Rectific ceea ce am afirmat adineauri, nu sunt de acord cu toate afirmatiile din acest articol. Sistemul Nu s-a-aa curatat inca domnilor, PESTELE CEL MARE inca inoata liber sI rade de noi!

  3. Sunteti optimist d-le Albu… Eu nu cred ca PSD-ul va disparea vreodata… Ciuma comunistoida nu piere cu una cu doua, poate doar ajutata de AKM-uri…

  4. Ce bine ar fi sa se realizeze ce scrie in acest articol. Dar nu va fi usor! Atentie, romanii sa nu stea pe tanjala si sa astepte SA LE PICE PARA MALAIATA IN GURA LUI NATAFLEATA! Romanii trebuie sa dea jos DICTATURA ESCROCILOR, daca vor sa le fie mai bine! Romanii trebuie sa invete sa aleaga OAMENI CINSTITI, COMPETENTI SI DEVOTATI! HAI ROMANIA! 🙂

  5. gresit trebuia sa plece de cind cu plagiatul -daca a ramas atunci doar la crima mai poti sa-i ceri sa plece

  6. „….important este insa sa existe o forta de stanga in politica romaneasca…”….forta de stanga ????….adica handicapati asistati de stat ???…asta ne trebuie noua ???

Comments are closed.