dacian-ciolosPresedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca Dacian Ciolos este nominalizarea sa pentru functia de premier al Romaniei.

De profesie inginer agronom, Dacian Cioloş, în vârstă de 45 de ani, se bucură de imaginea unui tehnocrat de succes după ce în perioada 2010-2014 a fost comisar european pe Agricultură şi Dezvoltare Durabilă în cadrul cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonând reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 – 2020, informează capital.ro.

În vara lui 2014, Cioloş a fost în cărţi pentru primirea unui nou mandat de comisar european, însă Guvernul condus de Victor Ponta a optat pentru un social-demorat, Corina Creţu, nume ţinut ascuns la aceea vreme de premier.

În urmă cu un an de zile Traian Băsescu era de părere că acesta nu este de încredere însă zilele trecute fostul președinte a susținut că Dacian Cioloş este cea mai bună variantă de premier în acest moment.

Puțini știu că Dacian Cioloș este căsătorit cu franţuzoaica Valerie Ciolos-Villemin, despre care sunt voci care susţin că este nepoata fostului ministru de externe al Franței Michel Barnier, scrie capital.ro.

Însă potivit inpolitics.ro, aceasta ar fi fiica unui șef din serviciul secret francez DGST.

Valerie Ciolos-Villemin este expertă în domeniul agriculturii, exact domeniul în care soţul său Dacian a fost comisar european. Ea a ocupat mai multe funcţii în zona agriculturii, cu focus pe zona României şi a Republicii Moldova.

Conform profilului său de Linkedin, Valerie Ciolos-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

A ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro, precum şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova.

Un raport realizat de Valerie Ciolos-Villemin arăta în 2004 că vinurile româneşti sunt de slabă calitate sau contrafacute, scrie capital.ro.