Șerban Pop, 37 de ani, noul șef de la Fisc, a renunțat în 2008 la venituri de 3,2 milioane RON pe an pentru a lucra în administrație, unde cîștiga puțin peste 200.000 RON. În ultimele declarații de avere completate în 2008, respectiv 2009, Pop menționează împrumuturi de milioane de euro și investiții pe măsură.

În 2008, Pop era numit în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). La momentul acceptării funcției, Pop avea venituri de 3,2 milioane RON, bani obținuți din consultanță juridică. În schimb, salariul primit ca vicepreședinte al ANAF-ului era de 59.768 RON. Și aici apare întrebarea firească: cum convingi un om de calibrul lui Șerban Pop să renunțe la asemenea cîștig doar pentru a lucra la stat? În plus, lui Pop i-a mai fost încredințată funcția de membru al Consiliului de Administrație al CEC Bank, de unde încasa 137.335 RON. Actualul șef al Fiscului mai încasa bani și de la Imprimeria Națională – 5.663 RON, dar și de la Loteria Română – 11.826. În total, puțin peste 200.000 RON.

Dar pînă la 3,2 milioane RON cîștigați pe an mai e mult. În momentul în care Pop a acceptat, în 2008, funcția de vicepreședinte al ANAF, a trebuit să suspende activitatea cabinetului de avocatură. Drept urmare, a rămas fără veniturile de milioane de lei.

Vestea bună este că noul șef al ANAF este obișnuit să lucreze cu miloanele de euro. Astfel, în 2008, Șerban Pop declara următoarele tranzacții: un teren vîndut în valoare de 2,4 milioane euro, un împrumut către Alexandru Haiduc, în valoare de 3,4 milioane RON, și un alt împrumut către Bogdan Alexandru, în valoare de 250.000 euro. În plus, Pop avea împrumutați în nume personal 1,85 milioane euro de la bănci. În ultima declarație de avere completată, Pop este din nou un maestru al împrumuturilor și al tranzacțiilor de milioane de euro. Astfel: 1,5 milioane euro avans pentru un imobil în curs de construire și un alt împrumut de la Unicredit Bank în valoare de 3,5 milioane euro pe care se obliga la momnetul contractării, adică 2008, să îl restituie în doi ani.

9 COMENTARII

 1. Pai da acum are 200.000 +++++acces la informatii strategice si economice mai valoroase decit citeva miliarde?????????????????

 2. Pana la proba contrara, nu ne ramane decat sa-i uram succes in aceasta functie.

 3. Nu rebuie sa acuzi fara a avea argumente.
  Si nu trebuie sa ii bagam pe toti in aceiasi
  oala, ca toti sant HOTI. Trebuie sa ii dam credit. Daca vom privi asa nu mai avem scapare.
  Deocamdata ete curat si asi vrea sa ramana.

 4. Un alt escroc in ” slujba ” cetatenilor. Un alt hot venit sa ne fure. Asteptam nasul.tv pentru a demasca cat mai multi borfasi de genul astuia.

 5. Un adevarat patriot! Capabil sa puna binele comunitatii in fata binelui sau.
  Faptul ca a renuntat la veniturile pe care le castiga in particular pentru o slujba la stat demonstreaza ca vrea sa faca ceva, sa puna in miscare si parghiile statului pentru ca toti romanii sa aiba o viata mai buna.

 6. Imprumut catre Bogdan Alexandru sau de la Bogdan Alexandru? Aveti bre grija cum va exprimati§ Sau ce mi-e plop ce mi-e tei?

 7. praslea cel voinic in ’98 era deja avocat in barou. o adevarata performanta romaneasca ca la varsta de 23 ani sa-ti dai si licenta, sa termini stagiatura, sa intri si in barou imediat. 18bacu + 3facultate si licenta +2stagiatura= definitivat barou 🙂
  memorie de elefant topograf :)))

 8. Woow…Daca tot are atatia bani de imprumutat..intreb si eu asa din curiozitate….nu mi-ar imprumuta si mie ceva euroi sa-mi termit si eu proiectul?????

Comentariile sunt închise.