Serverul central al Loteriei Naționale, care gestioneaza jocurile 6/49, este nefuncțional de astăzi, din jurul orelor 12.00. Cel mai probabil, sistemul a fost spart de hackeri. După incident, nicio filială a companiei nu a mai putut vinde bilete la Loto 6/49, au declarat pentru Nașul TV surse din cadrul loteriei.

UPDATE (16:30)   Sursele din cadrul Loteriei susțin că, potrivit contractului încheiat cu grupul de firme grecești Intralot, firma care a implementat întregul sistem electronic pentru Loterie, serverul trebuia reparat în maximum patru ore de la defecțiune, pentru a nu pune în pericol extrageril companiei române.

Sursele citate susțin că nici după patru ore și jumătate, reprezentanții grupului de firme Intralot nu au reușit să repare serverul. Asta deși sâmbăta este ziua cu cele mai mari vânzări la acest joc.

În aceste condiții, extragerea de mâine seară este pusă în pericol. Reportul la categoria I a jocului 6/49 este în prezent de peste un milion de euro, iar la Joker, de peste 2,3 milioane de euro, în urma extragerilor de joi.

UPDATE (19:04) – Reprezentanții Loteriei Române au făcut primele precizări cu privire la problemele tehnice care i-au împiedicat pe jucători să-și încerce norocul la extragerea de duminică.

„Avem două servere, dintre care unul nu funcționa pentru că avea ventilatorul defect. Al doilea s-a stricat la ora 12.00 și, din acel moment, agențiile loto nu au mai putut vinde bilete pentru extragerile de duminică”, a spus Sorin Constantinescu, consilier de imagine al directorului general al Loteriei Române.

Constantinescu a precizat că de tot ceea ce ține de servere și de mentenanța acestora se ocupă grupul grecesc Intralot și că reprezentanții Loteriei Române nu au acces la acestea.

„Reprezentanții firmei de mentenanță au venit la 14.30 și în jurul orei 17.00 a început să funcționeze unul dintre servere. Din acel moment, oamenii au putut cumpăra din nou bilete”, a mai spus el.

Potrivit lui Constantinescu, în cele cinci ore de inactivitate, Loteria Română a înregistrat „pierderi însemnate”, dat fiind faptul că sâmbăta este ziua când vin să cumpere bilete cei mai mulți jucători. Nivelul acestor pierderi va putea fi estimat în cursul zilei de luni, a mai spus Constantinescu.

„Avem probleme cu credibilitatea și orice defecțiune ne afectează și imaginea”, a mai spus reprezentantul Loteriei Române.

19 COMENTARII

 1. mă bucur din toată inima și aștept ziua în care cineva va avea curajul să investigheze ”reporturile” nenumărate și câștigătorii acestora.

 2. Am avut dreptate cand v-am zis ieri cum „s-a stricat serverul”. Probabil ca hackerii s-au jucat in root cat au vrut, ca au avut timp berechet.
  Mai crede cineva in coincidente?

 3. „S-a stricat ventilatorul…” – sa inteleg ca prastia aia de „server” si bacup-ul stateau intr-un amarat de ventilator de pc ordinar. Nu tu sisteme redundante, aer conditionat, senzori de temperatura, rotatie, elemente de avertizare etc. Evident nu-l pazea nimeni, n-aveau personal… In cazul asta, pc-ul meu de la birou e „beton” – are 6 ventilatoare (unul schimbat de mine in 10 minute), doua surse, 4 hdd in raid si memorii cu baterii proprii. N-am pierdut informatii decat o data in 5 ani, asta din cauza unui virus. Oameni buni, astia ne mint in fata de parca am fi toti dobitoci! „S-a stricat ventilatorul…” – Loteria si-a cumparat un pc hartanit in jocuri din vreun talcioc de provincie. Cam asta s-ar putea intelege din afirmatia evident mincinoasa a purtatorului lor de cuvant.

 4. Plec sa cumpar un bilet la loto, s-ar putea ca azi, dupa atata publicitate sa castig si eu ceva, mai ales ca azi noapte am visat niste trifoi cu patru 😆

  • ….foi(in loc de coarne) Dora 😆 )))))))
   Lasa ca avem slava Domnului cine sa aibe grija de „trifoiul cu 4 foi” 😉 😆

 5. cred ac e cel mai bine sa inchida aceasta masinarie de papat bani.nu numai in romania ci in toqata lumea si prostit oamenii.

 6. Nu cred ca serverul „s-a stricat”, cum zice domnul Constantinescu. Mai degraba a fost spart de niste hackeri destepti. Intai serverul principal, apoi cel de backup. Partea proasta e ca daca hackerii care au spart serverul au reusit sa obtina acces pe root si sa infiltreze in sistem un script sau un troian, s-ar putea sa avem surprize la urmatoarele extrageri.

 7. 😆 servus oriana!
  Habar nu am….. 🙁 am anuntzat si ADMIN si e-mail am transmis…nu am nici timpul disponibil toata ziua sa ma schimb de la ‘una’la’alta’ in ale informaticii atata timp cat stiu ca sunt corecta…in fine las ca totul sa se rezolve de la sine…va imbratisez si sa ne dea Dumnezeu sanatate si noroc la totzi!

  • sorry pentru dubla postare dar mi se intampla lucruri ciudate si cu,comentariile…ba nu am legatura…ba una..ba alta…uff! uff! uff!! 😉
   xxx

 8. si-a umplut punga copos acum pote da teapa, oricum loteria e o teapa pentru poporul roman !!!

 9. foarte bine! In sfarsit incepe „Inceputul sfarsitului” pentru escrocheria eleno-romana numita loterie. Se va afla, oare, cam DE CATE ORI s-au ‘aranjat’ bilele sa iasa numelere care n-au fost jucate de nimeni? Se va afla, oare,DE CE in multe cazuri au castigat DOAR cetateni cu ‘epoleti”??? Se va afla, oare, DE CE castigurile BABANE au fost ‘castigate” in prejma evenimentelor importante din Romania, ca de exemplu: Revelion, alegeri sau referendum 9de anul acesta! 😉 ) etc??? Se va afla, oare, DE CE proprietarii „masinariei” desi au fost alungati in shuturi din Grecia, au fost primiti cu SURLE SI TRAMBITE la noi in tzara??? OARE??!??

 10. Trebuie sa intram in istorie si la acest capitol 😆 😉 ce se poate comenta mai mult la asa o veste ?!

  • Servus,Rodica! 😆 esti pedepsita? 😆
   De cateva zile te vad doar pe home,am inteles ca nu mai poti comenta pe blog! Ce se intampla? Nu ai luat legatura cu admin? Nu poate rezolva aceasta problema?
   Seara faina! Te imbratisez! 🙂

   • 😆 servus oriana!
    Habar nu am de ce nu pot posta pe BlogOne,eu am anuntzat ADMIN,am dat si e-mail nu am timp suficient si nici cunostintze in informatica sa stau toata ziua sa ma loghez sau sa schimb de pe ‘una’ pe ‘alta’ 😆 asta este,astept pana se va repara de la sine putere…..daca am gresit cu ceva pot fi anuntzata printr-un e-mail civilizat… in fine te imbratisez si sa auzim numai de bine cu sanatate!
    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • si sistemul electronic care centraliza amprentele se stricase de luni bune … L-or fi reparat ?
   Ciudat ca toate aceste defectiuni nu s-au mai intamplat pana la cel mai „curat” guvern.

Comentariile sunt închise.