refugiati1_2-465x390Şeful serviciul de securitate internă al Germaniei, Hans-Georg Maassen, a declarat în cadrul unui interviu că autorităţile au evaluat greşit strategia folosită de Statul Islamic pentru a intra în ţară, precizând că situaţia securităţii interne este “extrem de gravă”. Iniţial, serviciile de securitate au crezut că este puţin probabil ca ISIS să se folosească de valul de refugiaţi pentru a infiltra terorişti în Germania.

„Am crezut că riscul este prea ridicat, că ei nu au nevoie să îşi infiltreze oamenii printre refugiaţi, dar au făcut-o”, recunoaşte şeful BfV, Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat „Welt am Sonntag”, citat de Deutsche Welle.

Aproape 70% dintre refugiaţii care au pătruns în Germania nu au un paşaport valid şi au fost înregistraţi doar pe baza informaţiilor pe care ei le-au furnizat autorităţilor.

„Sunt preocupat de faptul că noi şi serviciile partenere am putea avea, de fapt, informaţii despre indivizi periculoşi în bazele noastre de date. Însă s-ar putea să nu realizăm că sunt aici pentru că au intrat cu identităţi false”, a spus Maassn, adăugând că atunci când vine vorba de Statul Islamic mai sunt “multe de învăţat”.

Citiți articolul integral pe evz.ro