semi-finals-real-madrid-barcelona-bayern-munich-borussia-dortmundAceasta intrebare este prezenta pe buzele microbistilor din intreaga lume in ultimele doua zile, in urma umilirii reprezentantelor Spaniei in semifinalele Ligii Campionilor de catre reprezentantele Germaniei. Ziua de marti ne-a adus primul esec rasunator din semifinale, atunci cand, marea Barcelona condusa de un Tito Vilanova revenit dupa o interventie chirurgicala dificila, a fost rapusa fara drept de apel de catre echipa bavareza Bayern Munchen.

„What a Messi” titrau rasunator englezii, incercand un joc de cuvinte la adresa super-star-ului argentinian care nu s-a remarcat prin nimic in afara a 3-4 faze cand, ori s-a impiedicat de minge, ori s-a impiedicat de adversar. Se vorbea inaintea acestui derby European ca dintre multiplele foste castigatoare, Bayern pleaca cu prima sansa, insa cine se astepta la o asemenea demolare a unei echipe care in ultimii 5 ani a dominat autoritar fotbalul European si mondial deopotriva?! Reactia rivalilor de la Real Madrid dupa acest insucces al catalanilor nu s-a lasat asteptata;

In cotidianul de casa al Realului, AS, a curs cu ironizari la adresa rivalilor, acestia preconizand, la randul lor, un meci facil cu fosta campioana a Germaniei, Borussia Dortmund (spun fosta campioana deoarece in acest sezon, Bayern a castigat titlul in Germania cu 6 etape inainte de final stabilind astfel un record in prima liga germana).

Ziua de miercuri a sosit, iar specialul antrenor al galacticilor, Jose Mourinho, il provoca in conferinta de presa pe omologul sau german, Jurgen Klopp, la un fotbal cat mai deschis din punct de vedere tactic, acesta sperand sa poata sa foloseasca principala arma a Realului si anume contra-atacul. O veche zicala spune: „Ai grija ce iti doresti”, iar Mou a aflat pe propria piele ce inseamna jocul ofensiv al echipei din bazinul Ruhr. Cu Robert Lewandowski aflat in zi de gratie, Dortmund a aplicat un neversoimil 4-1 echipei blanco pentru a-si asigura statutul de favorita pentru calificarea in finala UEFA Champions League, ce se va disputa pe celebrul Wembley.

In conluzie, nu voi folosi replica deja cliseu Spania-Germania 1-8, ci doresc doar sa spun ca pentru fanii impartiali care doresc sa se bucure de frumusetea jocului practicat la un asemenea nivel, urmeaza un retur poate chiar mai interesant decat acest tur si, de ce nu, cu mai multe goluri. Toate cele bune!