Premierul Victor Ponta l-a numit pe Bogdan Stanoevici secretar de stat la Ministerul Culturii, potrivit unei decizii publicate vineri în Monitorul Oficial. Bogdan Stanoevici a fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în Cabinetul Ponta III, între 5 martie și 13 decembrie 2014, însă a fost remaniat de premier, fiind considerat de societatea civilă unul dintre principalii vinovați a organizării dezastruoase de peste hotare a alegerilor prezidențiale, când zeci de mii de români au stat ore în șir la coadă și nu au putut să voteze.

Mai mult, după primul tur al alegerilor prezidențiale, Bogdan Stanoevici, a făcut, pe canalul televiziunii publice TVR Internațional, declarații halucinante despre motivele pentru care s-ar fi blocat votarea la Paris și Viena. Conform acestuia, ar fi fost vorba de grupuri de tineri revoltați, cunoscuți în Franța sub numele de ”les casseurs” (”spărgători”, ”distrugători” sau ”agitatori”, după cum ”sugerează” moderatorul, iar ministrul îl aprobă), care se infiltrează și provoacă scandal cu orice ocazie. Argumentul ”suprem” al ministrului Stanoevici consta în faptul că avea ”informații” că la cozile din Paris și Viena erau oameni ”care nu vorbeau românește”!

Pe lângă dezastrul organizării turului 2 al alegerilor prezidențiale în străinătate, Stanoevici este cunoscut publicului și pentru o altă gafă relatata in presa. În timpul audierilor din comisiile parlamentare pentru funcția de ministru, Stanoevici a lăsat să se înţeleagă că minoritatea română din Serbia este totuna cu vlahii, lucru care contravine flagrant cu politica României faţă de minoritatea noastră din Serbia, unde autorităţile tocmai asta vor, ca românii să se declare vlahi la recensământ.

Cine este Bogdan Stanoevici

Bogdan Stanoevici (n. 22 ianuarie 1958, București) este un actor român. Este absolvent (promoția 1982) al I.A.T.C. „I. L. Caragiale” din București. În mai 1989 s-a stabilit prin căsătorie în Franța, unde își continuă cariera. S-a întors în România în 2011. Pe 3 martie 2014, a fost numit ministru pentru Românii de pretutindeni în Guvernul Ponta. Bogdan Stanoevici este cunoscut pentru roluri în filme precum “Sania albastră”, de Ioan Cărmăzan, “Noi, cei din linia întâi”, de Sergiu Nicolaescu, și “Tertium non datur”, de Lucian Pintilie.

 

Sursa: romaniacurata.ro

Comentariile sunt închise.