Pentru că instituțiile statului, ori companiile deținute de acesta, sînt precum niște bătrînei loviți în portofel de senilitate, cu o chelie de pe care doar tichia de mărgăritar lipsește, vă vom prezenta aici – dar și în viitoarea emisiune de pe sticlă – minunate cazuri de achiziții spectaculos de inutile, cumpăraturi de bunuri la suprapreț ori cantități aberant de mari din bunuri complet nefolositoare instutuției. Toate ajunse în inventarul instituției prin minunatul procedeu al achiziției ori negocierii directe.

Spre exemplu, la Complexul Energetic Turceni a apărut o “situație de extremă urgență, survenită în urma unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute”. Din tot complexul energetic dispăruseră agrafele tip-top. Înarmați cu motivarea de mai sus, șefii Complexului au organizat rapid o negociere fără anunț de participare și au cumpărat agrafe tip – top în valoare de 9.971 RON fără TVA, de la SC Locaterm SA din Satu Mare. Evident, în urma acestei achiziții, prețul energiei va scădea concomitent cu creșterea producției de la CE Turceni.

4 COMENTARII

 1. Ar fi interesant de stiut cate cutii cu agrafe s-au cumparat de acesti bani.
  Daca le-au luat la jumatate de pret poate ca as intelege si chiar daca le vor folosi 5 ani de zile poate inchidem ochii dar… daca nu le vor ajunge anul acesta atunci nu prea e in regula.
  Acum am sa va povestesc ceva real:
  lucram la un moment dat la o intreprindere de stat, la biroul aprovizionare, si trebuia sa fac aprovizionarea cu diverse lucruri printre care si orice tine de birou.
  Toti sefii de serviciu faceau bonuri de consum pe aceste materiale asa-numite consumabile pentru birou (de la pix, dosare, hartie, toner, absolut orice…) iar aceste bonuri treceau direct pe cheltuieli in contabilitatea societatii.
  Concluzie: se putea cheltui oricat si oricum ca nu raspundea nimeni.
  Directorul dispunea, eu cumparam si le bagam in magazia unitatii, sefii de serviciu faceau bonuri de consum si… luna urmatoare o luau de la capat pentru ca nu tinea nimeni cont ca aceste lucruri s-au cumparat deja o data deoarece erau consumabile si nu le contabiliza nimeni decat valoric si intrau direct pe cheltuieli in luna respectiva.
  Asa-i la stat.

Comentariile sunt închise.