Inaintea meciului din semifinalele de la Roma, Simona Halep a scris un editorial intr-o publicatie internationala in care a vorbit despre schimbarea de atitudine pe care a facut-o, relateaza ziare.com

Simona a explicat ca decis sa renunte la gandurile negative dupa meciul de la Miami cu Johanna Konta, pe care l-a pierdut desi l-a avut in mana.

Simona a afirmat ca dialogul aprins pe care l-a avut cu antrenorul Darren Cahill a contribuit decisiv, mai ales ca acesta a fost preluat de televiziunile din intreaga lume.

„La Miami, trebuia sa o bat pe Johanna Konta in doua seturi. Am servit pentru meci, dar am pierdut in trei seturi. Cand antrenorul Darren Cahill a venit sa vorbeasca cu mine dupa ce am pierdut setul doi, am fost prea nervoasa pe mine pentru a-l mai asculta.

Acel moment a fost transmis peste tot si l-a vazut o lume intreaga. M-am uitat si imi era rusine de ce am facut, insa m-a determinat sa realizez ca trebuie sa ma schimb. Nu pot fi asta! Am pierdut cateva meciuri importante din cauza atitudinii, dar acum gata!”, a scris Simona intr-un editorial pentru Straits Times.

Apoi, Simona a explicat modul in care s-a produs schimbarea de atitudine.

„Darren mi-a spus ca trebuie sa ma schimb si a avut dreptate. Am decis sa-mi limpezesc gandurile, sa inteleg ce am facut gresit si ce trebuie sa fac mai bine pentru a fi mai puternica si pentru a fi mai pozitiva pe teren.

Atunci am luat decizia sa fiu mai buna cu mine si mai iertatoare. Am schimbat asta si acum ma simt mult mai bine pe teren, insa sper sa imi pot pastra aceasta atitudine”, a completat Simona.

Dupa acel meci de la Miami, Simona a inceput sa lucreze si cu un mental coach, care a ajutat-o sa renunte la gandurile negative.

Cu o atitudine schimbata, Simona a obtinut doua victorii la Fed Cup, a ajuns in semifinale la Stuttgart si a castigat turneul de la Madrid.

Sambata, Simona va juca in semifinale la Roma cu Kiki Bertens, de la ora 13;00, in direct pe Ziare.com.

Dialogul dintre Simona si Darren, care a determinat-o sa se schimbe:

Halep: Uneori am nevoie de energie si simt ca cer prea mult. Asta e caracterul meu. E ridicol!
Cahill: Cum o sa rezolvi asta?
Halep: Nicio sansa sa fac asta!
Cahill: Nu? In regula, spune tot ce ai in tine.

Halep: Am servit la 5-4 cu doua duble greseli, am facut doua duble si in tie-break si am ratat toate mingile.
Cahill: Ai cateva minute sa scapi de toate aceste frustrari, spune tot, e in regula.
Halep: Nu vreau decat sa joc, daca cer prea mult…
Cahill: Ce anume? Ce ceri? Fii clara, ce anume ceri, ce anume vrei? Joci impotriva unei adversare foarte bune si tenisul tau a fost superior in majoritatea timpului…
Halep: Intotdeauna ma complic…

Cahill: Poti sa te critici singura, eu nu o sa fac asta. Ai sansa sa faci diferenta acum, e tot ce pot sa iti spun. Ai fost in postura asta de multe ori si de multe ori ai iesit pe locul doi. Acum ai sansa sa schimbi lucrurile. Depinde de tine. Tu decizi ce urmeaza. Daca vrei sa o iei pe calea asta, bine. Sau, iti poti pune prosopul pe cap, iti iei putin timp pentru tine, asa cum faci in situatiile astea. Depinde de tine. Nu e nicio problema ca ai spus lucrurile acestea, este in ordine. Si, daca te invinge jucand un tenis foarte bun, ii strangi mana la final si o feliciti.
Halep: Chiar crezi ca pot castiga?
Cahill: Cu siguranta cred ca poti castiga!

Halep: Am facut atat de multe greseli in setul al doilea.
Cahill: Nu ma cert cu tine pe tema asta! Vorbeste cu tine pentru ca numai tu poti raspunde la aceste intrebari, nu eu. Ai o sansa sa rezolvi asta. Fa un meci fizic, esti o atleta mai buna ca ea. Nu mai lovi pe centru, fa-o sa se miste. Orice sansa ai sa lovesti pe unghi, profita, chiar daca gresesti. E primul turneu al anului la care esti la 100%, asa ca e primul turneu la care ai o sansa sa fii diferita.