surgery_archiveSistemul medical din România se îndreaptă cu paşi repezi spre paralizie. Peste 24.000 de doctori români au scris negru pe alb că îşi dau demisia dacă guvernanţii nu le măresc lefurile. Cei mai revoltați sunt acum rezidenții.

Peste 60% din medici sunt hotărâţi să demisioneze dacă salariile lor nu vor fi mărite.

O luptă pe care medicii sunt hotărâţi să o ducă până la capăt. Aşa că au bătut în cuie calendarul protestelor. Iulie şi august vor fi dedicate sondajelor, septembrie va sta sub semnul pichetelor iar în octombrie vor avea loc marşuri la nivel central. Dacă salariile nu vor creşte, medicii amenință că în noiembrie, vor trece la demisii în bloc.

Potrivit România TV, aproximativ 60% dintre medici s-au declarat până acum în favoarea demisiei, adică 24.000 de doctori din cei 40.000. Dacă ameninţarea s-ar pune în aplicare, în sistemul sanitar ar rămâne un doctor la 1250 de români.

Cei mai hotărâţi sunt medicii rezidenţi pentru care există viaţă după demisie: în străinătate.

Medicii vor să aibă o întâlnire chiar şi cu Fondul Monetar Internaţional.

„Noi credem că FMI nu ştie ce se întâmplă cu sistemul de sănătate în România, că FMI de fapt a aprobat nişte texte pe care Guvernul i le-a prezentat şi care nu au nicio legătură cu realitatea de pe teren”, a declarat Dan Petreţiu, preşedinte Camera Federativă a Medicilor.

Doar pentru majorarea rezidenţilor este nevoie de 20 de milioane de euro.

4 COMENTARII

  1. Nu am nici o stima pt medici,majoritatea sunt spagari,plini de ei si nesimtiti(la noi).Exista vreun om in Romania care sa nu fi dat spaga la medici?Unele asistente sunt mult mai pregatite decat ei.Cinste celor de le SMURD!

  2. cine are timp sa creada asta?confundati medicii cu asistentele.Pana acum ati vazut in strada asistentele de la sanitas,folosite ca masa de manevra.sa se faca miscarea sindicala ca face ceva.n-o sa vedeti medici pe strtada.e sub demnitatea lor.si pe urma,sunt multi medici care traiesc modest,dar astia nu conteaza.enorm de multi nici nu stiu unde e salariul pe acolo prin casa.mergeti in curtea oricarui spital si veti vedea masini ca la saloanele auto.pe de alta parte,daca ne apucam sa arestam medici ,asa cum fac neghiobii justitiari astazi,ramanem intradevar fara doctori,dar nu pt ca isi dau demisia,ci pentru ca ori vor pleca,ori vor face exact ceea ce au obligatia sa faca,nimic mai mult,ceea ce e la felk de catastrofal.asa ca nu mai vorbiti degeaba despre medici,ca nu cunoasteti fenomenul.mai bine faceti tara asta sa mearga,sa nu se vada lipsurile,si dati medicilor banii pe care ii merita,fie prin lefuri ca afara,fie lasandu-i sa isi ia singuri.asta e situatia,daca vreti sa o acceptati,bine,daca nu,riscul vostru.

Comments are closed.