Giving-MoneyUn caz ieșit din comun: iubitul președintelui PNL, Alina Gorghiu, reputatul economist Lucian Isar, declanșează unul dintre cele mai devastatoare atacuri politice la adresa unei jumătăți din partidul acesteia, mai precis a grupării PDL, formulînd acuzații de o gravitate extremă. Atît de serioase, ținînd cont și de statutul de finanțist de top al lui Isar, încît e de așteptat o reacție dură a lui Blaga & comp. Vor îndrăzni, însă, foștii pedeliști să se contreze cu iubitul șefei lor pe linie de partid?

Lucian Isar are un CV impresionant: șef în cadrul Băncii Comerciale Feroviare, fost șef de bancă în instituții precum Citibank ori Bancpost, fost ministru în guvernul PNL-PSD, de unde a demisionat acuzînd efectele negative ale crizei politice din vara lui 2012 asupra mediului de afaceri și, peste toate, partenerul de viață actual al președintelui PNL, Alina Gorghiu.

Această din urmă calitate nu l-a împiedicat, în mod curios, să declanșeze un atac furibund la adresa grupării pedeliste din PNL, adică foștii guvernanți de după 2008, cărora le-a adus, într-un material postat zilele trecute pe siteul propriu, acuzații de cea mai mare gravitate, probabil în premieră în spațiul public.

Mai exact, Isar susține că banii obținuți de guvernul PDL de pe urma tăierilor de salarii și a măririi de taxe, în 2010, au fost folosiți nici mai mult, nici mai puțin decît pentru despăgubirile uriașe din mega-scandalul retrocedărilor, care a explodat abia anul trecut, suma indicată de finanțist fiind de cca.un miliard de euro.
Altfel spus, Boc, Blaga & comp au băgat adînc mîna în buzunarul românilor, în numele crizei, pentru a da bani clientelei de partid, beneficiara retrocedărilor frauduloase.

”Este o curiozitate cum, dupa ce avem deja datele privind efectul dezastruos al masurilor de austeritate din 2010, promotorii acestora au prins iar curaj.
Scaderea salariilor si cresterea TVA la 24% a fost o greseala majora realizata de diriguitori in 2010.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa doar cateva luni ca au taiat prea mult.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au realizat dupa un an ca aveau deja banii sa reintregeasca complet dar au preferat sa astepte un moment politic potrivit.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 au preferat sa sifoneze un miliard de euro prin retrocedari supraevaluate, 2 miliarde de euro prin evaziune suplimentara si inca un miliard de euro spart pe “terenuri de fotbal in panta”.
Aceiasi guvernanti care au decis austeritate in 2010 nu au realizat nici in 2008 ca va fi criza si in Romania nici in 2009 ca va continua recesiunea si in 2010.
Putin bun simt economic le-ar fi spus si atunci si acum ca relaxarea fiscala si o sifonare mai redusa a banului public ar fi permis si Romaniei sa treaca fara ani de recesiune si stagnare, asa cum a reusit de exemplu Polonia” scrie finanțistul, în material.

sursa: inpolitics.ro

7 COMENTARII

  1. D-le Lucian Isar, daca cumva Dl. Emil Berceanu are dreptate, ai curaj si bunul simt sa declari public ca esti pe dinafara de subiect ?

  2. D-le Isar .. dezamagire totala … 9% deficit bugetar in 2008, la un PIB de cca. 150 md euro fac = 13.5 md EUROI … Diferenta mare fata de 1 md despre care perorezi tu aici … Plus de asta acum te dai viteaz .. ca stim cu totii cum s-au sifonat banii la ANRP.. ha ha .. SRI unde era????? .. .. mai scrie o data si explica diferenta de la 1md la 13.5 md euro… ha ha .. . Si daca au fost „dezastroase” masurile Boc / Basescu de ce imediat in 2012 au 2013 .. USL-ul faimos nu a redus TVA la loc 19%, salarii ibntregi(la bugetari) .. PT CA NU SUPORTA BUGETUL.. deci ia aminte aici la d-l Berceanu care ar vrea sa ia pensie mai mare cu 113 % da mereu, toata viata ,,… nu numai in 2008 .. si apoi in 2 mii nu stiu cit .. sa n-o ia deloc.
    P.S. Felicitari DOMNULE BERCEANU EMIL … exceptional exemplu .. va vorbesc la pers. a II a sinteti un erou .

  3. Dintre toate calitățile lui Isar ați uitat să o enumerați pe aceea că a fost orchestratorul atacului la leu de prin 2010 sau 2011. Dar în rest, dacă are ceva de spus, să gornească, să se facă curățenie…. Dar sună mai degrabă că dă pe goarnă pt PieSDi.

  4. BOULE, te faci ca nu stii ca javra de tariceanu a lasat lui boc o gaura in buget de 10(zece) miliarde de euro, ca intre iulie 2007(cand se contura deja usl, psd+pnl) si noiembrie 2008, au fost angajati 500.000 de bugetari, ca au fost marite pensiile cu peste 80%? ex: mie mi s-a marit pensia cu 113%, sotiei cu 94%, mamei mele cu 98%. si iti pot da sute de exemple din cercul meu de prieteni, cunostinte, vecini, fosti colegi de serviciu. si in pnl era si :iubita” si toata sleahta care este si acum in pnl, minus cei cativa tradatori care au fugit la psd. ASA CA, IMBECILULE, TACATI FLEANCA SI N-O GADILA PE PITIPOANCA STII TU UNDE! MIZERABIL IMPUTIT!

Comments are closed.