regele-mihaiPotrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului “Adevarul” republica prezidentiala si parlamentul unicameral reprezinta principalele optiuni ale romanilor.

35,3% dintre romani opteaza pentru o republica prezidentiala, 17,7% pentru monarhie constitutionala, 13,2% pentru republica parlamentara si 12,9% republica semiprezidentiala.

46,8% dintre romani se pronunta pentru parlament unicameral in timp ce 30,9% prefera sistemul bicameral.

Doar 43% dintre romani declara ca se vor prezenta la referendumul pentru modificarea Constitutiei, fata de 41% in februarie.

Sondajul a fost realizat in perioada 19 – 27 martie 2013 pe un esantion de 1.082 persoane, cu o marja de eroare de ᅡ 3%, la un grad de incredere de 95%.

 

12 COMENTARII

  1. Spania este regat si o duce rau, Marea Britanie si ia are probleme. Apropo de Anglia, am vazut o poza in care era regina Marii Britanii si regale Romaniei, stiti care este asemanarea dintre ei?, amandoua persoane sunt regi, dar diferenta?, prima persoana are regat, iar a doua persoana nu are regat, dar insa, are, cum sa nu, Regele Mihai I, este Rege al Romaniei intr-o realitate paralela.
    Astia nu mai pot fura,si se folosesc de fostul rege?.
    DOAMNE in ce hal am ajuns, chiar ti-ai luat MANA de pe noi?, ce pacate am facut?.

  2. CE MONARHIE NE MAI TREBUIE ALTI TRANTORI DE TINUT PE SPINAREA ROMANILOR ..DOAR NU NE-AU JEFUIT ODATA CIND A PLECAT ACEST PERSONAJ DIN TARA SI ADOUA ORA CIND PRIN ASA ZISA RETROCEDARE I SAU MAI DAT ODATA MII DE HECTARE DE PADURI SI TERENURI +MULTE ALTE.. ESTE CEA MAI MARE PROSTIE CU MONARHIE IN ROMANIE .

  3. nimic.ce sa faca! cred ca o alimenteaza.si cind oamenii cauta o solutie vin ei :MONARHISTII.SI TOT ASA. il alegem pe printul charles rege al romaniie ca tot se perinda si pe la noi.e vrajeala monarhia.simplu.sint tari monarhiste in europa.inasa sa nu confundam onestitatea si cinstea acelor cetateni(olandezi,norvegieni sau care o mai fi )cu monarhia.vine regele si ce face : ii da afara din parlamentul european si roman pe BECALI, pe CATALIN VOICU,pe toti DISPERATII SI TOT HOTII AIA? CA SINT UDMR-ISTI,USL-ISTI,PDL-ISTI SAU CUM SE MAI NUMESC! noi romanii sintem indiferenti si ignoranti.ignoranta e ma rea decit prostia.ptr ca sint romani f destepti ce li se rupe de politica si de felul cum decurg lucrurile in romania.in romania adica in ograda lor. INTR-O SINGURA FRAZA E ASA : MONARHIA CE NI SE PREGATESTE E ACEEASI DEMOCRATIE CE NI SA PUS PE TAVA IN ACESTI 23 DE ANI DE DUPA COMUNISM.

  4. ..bunicul meu muncea ca robul pe mosia lui Bibescu voda…nu-mi place sa ne conduca compromisul penelist printul duda …hi,hi!

  5. Deci rezulta ca majoritatea de 57% nu vor vota la referendum, iar cei care sunt minoritari vor trai o viața condusa de majoritari. Nu se poate si altfel? Daca vreau , bine, daca nu vreau nu beneficiez? Dar cretini sunt mulți care vor sa decidă in numele celor care vor sa fie lăsați in pace.

Comments are closed.