Avertisment fără precedent din spatele gratiilor pentru şeful PSD, Liviu Dragnea. Un milionar celebru aflat în spatele gratiilor îi transmite şefului Camerei Deputaţilor să nu-l schimbe pe Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiţiei.  Sorin Ovidiu Vântu scrie un text extrem de dur la adresa lui Dragnea. Pe propriul blog, Vântu îi transmite lui Dragnea că nu poate scăpa de puşcărie cu ajutorul lui Vasile Dâncu sau George Maior, scrie stiripesurse.ro

„După șase luni de guvernare PSD-ALDE, singurul lucru bun cu care ne-am ales este un ministru de justiție cu o gândire sistemică, care înțelege sistemul în toate componentele lui, care știe exact ce are de făcut, precum și timpii în care poate fi făcut. Presiunea pe care Dragnea o exercită asupra lui este o dovadă clară a mentalității lucrului de mântuială care caracterizează aproape întreaga clasă politică românească. Proiectul extrem de ambițios pe care și l-a asumat Tudorel Toader, acela de a reorganiza întregul sistem pe niște principii clare și unitare, necesită cel puțin doi ani și munca a zeci de profesioniști.

O eventuală remaniere a acestuia ar fi a patra mare tâmpenie pe care Dragnea ar face-o. Nu cu pixul lui Toader sau cu promisiunile care vi s-au făcut scăpați de pușcărie, d-le Dragnea, ci cu puterea pe care ați dobândit-o și habar n-aveți s-o folosiți”, spune SOV.

Atacurile la adresa lui Dragnea nu se opresc aici. Vântu îl loveşte direct pe şeful PSD. „Sunteți laș, ipocrit, fățarnic, fără viziune, fără respect pentru competență și fără bunul simț de a vă retrage. Doi oameni s-au expus major pentru a vă scăpa de pușcărie, Florin Iordache și Șerban Nicolae. I-ați mazilit pe amândoi. Dacă în cazul primului pot fi de acord, el făcând parte din categoria geniilor intelectuale din fruntea turismului și a agriculturii, în privința celui de-al doilea sacrificarea este de-a dreptul obscenă, dat fiind faptul că el a încercat să rezvolve nu doar problema dvs., ci și una de fond a întregii clasei politice. Chiar credeți că promisiunile lui Maior, via Dâncu, vă vor scăpa de pușcărie? În numai șase luni mi-ați transformat simpatia pe care v-o purtam într-un profund dispreț. Nu din greșeală am alăturat cele două epitete, care aparent cu același sens, ipocrit și fățarnic. Nuanțele ce le separă fac diferența dintre un tip cu un joc ascuns și un țărănuș șmecherit prin mahalalele puterii.”, a anunţat Vântu din puşcărie.

Vântu vorbeşte şi despre celebrul ‘Sistem’, invocat în mass-media, dar şi de către politicieni. „În general, când se vorbește de sistem se vorbește practic de sistemul politic. Pentru dezvoltarea ta cognitivă, îți voi arăta, băi generație, ce înseamnă acest sistem și cum funcționează el. Voi începe prin a-ți enumera principalele componente ale unui sistem funcțional.

Politicieni

Oameni de afaceri

Ofițeri din serviciile de informații

Magistrați

Jurnaliști

Aceste componente, odată asamblate, se transformă într-un aspirator uriaș ai banilor unui stat. Odată construit, începe și marea bătălie pentru conducerea acestuia, bătălie care se dă între politicieni, oameni de afaceri și ofițeri ai serviciilor de informații. Să nu-ți imaginezi vreo clipă, băi generație, că acest sistem va fi condus vreodată de cineva din afara lui. Sistemul își generează propriul lider doar din rândurile componentelor pe care ți le-am enumerat. Până în anul 1996, sistemul era condus fără niciun fel de împotrivire de Ion Iliescu. Concentrat pe menținerea atât a stabilității țării cât și pe menținerea puterii proprii, acesta nu a realizat faptul că sistemul pe care îl conducea s-a transformat, încetul cu încetul, în aspiratorul de care v-am vorbit.

Toate scandalurile pe care le vezi astăzi se întâmplă din două motive.

În dorința de putere absolută, SRI a încercat să-și extindă autoritatea și asupra SIE, folosind parchetele și instanțele pentru a compromite, a aresta și a încarcera ofițeri ai serviciului și apropiați ai acestuia. Acolo s-au izbit de generalul Silviu Predoiu care, împreună cu alți subordonați de-ai lui, a reușit, grație unei pregătiri profesionale cu mult peste cei ai SRI, să se opună cu succes încercărilor lui Maior, Coldea & Co. Nu doar că nu s-au lăsat “cotropiți” ci au și pornit o contraofensivă menită să pedepsească și să descurajeze în același timp, pentru totdeauna, orice altă tentativă de acest gen. Așa s-au născut operațiunile Black Cube, Ghiță și Andronic, care, prin gradul lor de sofisticare, fac imposibilă orice conexiune cu inițiatorul lor de către profani într-ale serviciilor de informații.

După alegerile din iarna lui 2016 a început un atac furibund și concentrat dus de politicieni, oameni de afaceri, jurnaliști și magistrați pentru recâștigarea pozițiilor pierdute, pentru refacerea sistemului tradițional în care serviciile de informații sunt doar o componentă a sistemului, nu sistemul însuși.

Reacția securiștilor a fost năprasnică: sute de mii de oameni pe străzi, presa internațională alături de ei, instituțiile europene alături de ei, marile corporații tăind bugetele de publicitate televiziunilor “inamice”, un ministru demis, un guvern discreditat. După această înfrângere umilitoare, politicienii și camarilele lor latră mult mai zgomotos ca altă dată însă doar pentru impresia artistică. În realitate, curajul de a continua lupta a dispărut total, fiind înlocuit de clasica mână întinsă a cerșetorului de la colțul străzii. Pupându-l în cur pe Helvig sperau să prindă și ei un locșor la masa puterii sau, în cazul lui Dragnea (ce uriașă decepție), să scape de pușcărie. Filmul pe care îl privești astăzi nu are niciun personaj pozitiv. Atât sistemul politic cât și sistemul securistic se luptă pentru banii tăi, considerând că ești suficient de tâmpit încât să ți-i ia în schimbul unor idealuri pe care ei nu dau doi bani. Dreptate, justiție, adevăr, cinste sau egalitate sunt concepte care te-au costat sute de miliarde de dolari fără a le primi, în realitate, la schimb”, a încheiat Vântu.