srs-jurnalul.ro_1După ce fostul președinte al României, Traian Băsescu, a criticat dur o hotărâre a Guvernului Ponta care vizează construirea celei mai mari moschei din Europa în București, a urmat un lanț de reacții.

Fostul senator PNL, Sorin Roşca Stănescu, proaspăt eliberat din închisoare, a decriptat, prin intermediul unui editorial publicat pe blogul personal, polemica legată de proiectul moscheei, subliniind faptul că „un lucru devine suspect atunci cand, in mod vadit, este pretins sau asumat, dar, cu certitudine, nu este necesar”.

În același timp, SRS a pus în discuție legătura halucinantă care ar putea exista între construirea moscheei și genunchiul premierului Victor Ponta: „nu pot sa nu fac o legatura intre moschee, cea mai mare moschee din Europa, si genunchiul accidentat al prim-ministrului. Un genunchi care nu a putut fi, dupa cum s-a vazut, operat niciunde in alta parte, decat la Istanbul. Via Baku”.

Nu în ultimul rând, Sorin Roșca Stănescu atrage atenția unor detalii cheie care ridică o serie de întrebări.

Iată explicațiile integrale publicate de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu pe blogul personal:

„Nu am incotro. Sunt silit sa fac o legatura intre o moschee si genunchiul prim-ministrului. In ciuda faptului ca nu obisnuiesc sa ma leg de betesugurile unui om. Dar, totusi, sunt obligat sa constat ca de la genunchi ni se trage marea moschee. Cea mai mare moschee din Europa.

Comunitatea musulmana din Romania, fata de care avem, cum este si firesc, tot respectul, si impreuna cu care am convietuit in bune conditii, numara in total sub o suta de mii de persoane. Asta dincolo de datele recensamantului care indica o cifra mai mica. Dintre acestia, in Bucuresti, traiesc sub zece mii. Musulmanii, pentru a-si putea practica cultul religios, dispun de un mare numar de moschei, atat in Dobrogea, cat si in Bucuresti. Sunt mai numeroase decat este necesar. Ca dovada, in multe moschei numarul credinciosilor este alarmant de mic. Mai mult chiar, exista si moschei neautorizate. Si nerecunoscute de catre propria ierarhie religioasa. Si, in aceste conditii, Guvernul Romaniei ia o decizie absolut halucinanta. Autorizeaza, printr-o hotarare luata in Executiv, constructia celei mai mari moschei din Europa si ii aloca, in nordul capitalului, in zona Parcului Expoziţional, o suprafata de teren, nu mai putin de unsprezece mii metrii patrati. Oare ce se intampla?

Un lucru devine suspect atunci cand, in mod vadit, este pretins sau asumat, dar, cu certitudine, nu este necesar. Cred ca nimeni in aceasta tara si nici macar vreun musulman nu traieste cu convingerea ca, pentru practicarea unui cult religios, este indispensabila constructia unui lacas in care, pur si simplu, nu pot fi adunati enoriasii la capacitatea proiectata. Pe buna dreptate s-a spus ca daca, prin absurd, ar mai fi necesara o moschee, si inca una care sa fie cea mai mare din Europa, in niciun caz amplasarea acesteia nu ar trebui sa fie fixata la Bucuresti, ci, eventual, undeva in Dobrogea, acolo unde exista o concentrare mai semnificativa a celor saptezeci – optzeci de mii de musulmani. Si atunci, de ce daca nu este nevoie, pur si simplu pentru practicarea unui cult, Guvernul Romaniei a decis acest lucru? Daca nu este nevoie, inseamna ca gestul in sine este suspect.

Hotararea de Guvern este cel putin suspecta, nu numai fiindca nu exista in spatele ei o necesitate, nu numai fiindca daca ar exista asa ceva ar fi fost obligatoriu ca opinia publica sa primeasca explicatii, dar da de banuit, mai ales, fiindca decizia s-a luat cumva pe sub masa. Fara niciun fel de dezbatere prealabila. O dezbatere publica. Care este indispensabila atunci cand ne referim la un obiectiv care, eventual, este de interes public. Sa ne amintim ca dezbaterile legate de Catedrala Neamului, o construcţie destinata cultului ortodox, din care fac parte romanii intr-o majoritate covarsitoare, au durat ani de zile. Si inca mai dureaza. Nu pot sa nu fac o legatura intre moschee, cea mai mare moschee din Europa, si genunchiul accidentat al prim-ministrului.

Un genunchi care nu a putut fi, dupa cum s-a vazut, operat niciunde in alta parte, decat la Istanbul. Via Baku. Si tot de la Istanbul, iar nu de la comunitatea musulmana din Romania, a venit neobisnuita solicitare privind construirea la Bucuresti a unei moschei, cea mai mare din Europa, pentru care nu exista si nu sunt semne ca vor exista in viitor suficienţi drept credinciosi.

Iar legat de acest proiect, mai exista doua detalii. Primul este ca, in marinimia sa, Guvernul Romaniei a cedat, gratuit, la simpla solicitare a presedintelui Erdogan, o mare suprafata de teren in zona imobiliara cea mai scumpa a capitalei. Lucrurile sunt asa facute incat o persoana obisnuita ar putea sa se gandeasca ca genunchiul prim-ministrului a devenit unul dintre obiectele de mare pret din patrimoniul Romaniei, ajungand sa coste milioane de euro. Dincolo insa de legatura dintre moschee si genunchi, apar o serie de intrebari cat se poate de serioase legate de a doua ipostaza a proiectului, si anume ca, tot acolo, se intentioneaza construirea unui mare centru, tot cel mai mare din Europa, de pregatire religioasa a tinerilor musulmani. Pentru care, din nou, nu exista clienţi si nici nu stim sa se fi preconizat vreun pod aerian care sa aduca in capitala Romaniei mii de musulmani. Si daca tot exista asemenea nedumeriri si asemenea intrebari despre o fapta savarsita de Guvern, la cererea prim-ministrului, si care nu raspunde niciunei necesitati, atunci mai apare o intrebare simpla.

De ce Serviciul Roman de Informatii nu a stiut nimic? Si daca cumva a stiut, de ce nu l-a informat pe presedintele Romaniei? Pentru ca imi este imposibil sa imi imaginez ca daca domnul Klaus Iohannis ar fi fost pus in tema, el nu ar fi sesizat, daca nu ridicolul, macar ciudatenia acestui proiect. Si daca nu cumva ciudatenia, atunci poate pericolul pe care el l-ar putea prezenta pentru siguranta nationala a statului”, a scris Sorin Roșca Stănescu.

sursa: psnews.ro

10 COMENTARII

 1. Acest proiect trebuie stopat, annulat, cu orice prêt. Aşa un proiect nu se poate face doar ca à hotarit ponta cu guvernul lui de prosti. Vor sa faca din Romania fabrica de terroristi ? De musulmani? Sa impuna în timp islamul în.tara? Proiectul asta e bomba nucleara în Romania.
  Se stie clar, si nu de astazi, ça musulmanii vor sa impuna peste tot In lume religia lor si sa elimine crestinismul.. E ceva tare putréd la mijloc aici. Fara sa mai vorbim de faptul ca ponta cu siguranta à incasat în contul lui personal.Banii pe care draga doamne nu il platesc turcii pt teren!
  Ce tara, ce stat, ce sociétate sau intreprindere face un astfel de “tirg”? Nici un guvern al nici unui stat nu face aşa ceva daca nu aduce un profit statului respectiv. Si ce aduce moscheea asta poporului roman?
  O sa aduca musulmani cu sacul în cap, strigate la rugaciunile lor care se vor auzit in tôt orasul, uitati- va ce se intimpla în celelalte tari din Europa unde li s à dat acest privilégiu. Vin si impun légile lor! Au gasit prosti în Romania, tara unde sint cei mai multi ortodocsi practicanti !!!! Frati crestini, treb sa iesiti în strada de data asta cu orice pret ! Altfel, pina si dreptul de à va rugat lui dumnezeu vi l fura guvernul si.ponta! Cum e posibil sa lasa-i aşa ceva sa aiba loc?????
  Cum e posibil??!!
  Doamne, Lumineaza poporul roman, da- i doamne m’intéresse si intekepciune, scoate- i în strada sa ia pozitie impotriva unei astfel de mirsavii pe care si o permite ponta si fa doamne sa disparaissent toti don guvernul asta nénorocit! Ai doamne Mila de tara asta!!!

 2. si totusi dementului din Serai nu i se pot pune catuse, pentru a-l opri din faradelegile care le face?!

 3. Domnule Rosca Stanescu,va felicit pentru acest articol,bine conturat.Nu inteleg cum un primul ministru al tarii poate sa faca asemenea donatie-Prin tufisi-a 11.000 mp teren intr/o zona buna a Bucurestiului.Oare sa credem ca Spitalizarea,operatia,transportul cu avion prezidential turcesc,relaxarea ,sunt platite cu echivalentul acestu/i teren?Poate ne raspunde Plagiatorul Genunche Ponta.?

 4. Daca nu exista suficienti musulmani pentru o asa de mare moschee atunci … sa mai aducem din alte tari. Nu spun musulmanii ca Romania este pamant musulman (?) pentru ca de-a lungul istoriei otomanii l-au administrat? Lasand gluma la o parte, eu cred ca Ponta si Oprescu pun tara intr-un mare pericol. Propun sa facem referendum pe aceasta tema.

 5. Ma duce gandul la ce a prezis parintele Arsenie Boca,si anume ca Bucurestiul va fi ras de pe suprafata pamantului.Poate ca acesta va fi un motiv serios de luat in seama.

  • e drept ca SRS este un fost condamnat ,dar asta nu-i i-a dreptul de a aduce la cunostinta cititorilor ,cei ce doresc!,un fapt real care se petrece in acesta tara chiar sub nasul nostru pe care l-a facut mitomanul fara consimtamantul nostru al, cetatenilor acestei tari printr-o consultare publica, de parca terenurile sunt parte din mosia lui si dispune de ele cand vrea si pt. cine vrea,speram totusi ca Iohannis sa intruneasca CSAT si sa i-a masurile necesare de obsructionare a acestui demers. Ce sa inteleg din atitudinea ta Dan si cum te-o mai fi chemand,ca ai fi de acord cu nemernicia mincinosului premier al unei tari in care cetatenii lor si-au c-am dat pantalonii jos si asteapta sa fie fututi ca altfel nu-mi explic si ma tot minunez ca nu sintem in stare sa-i dam o cizma acestui paduche care ne vinde tara cui vrea el,,vezi Kazmunai- gaz,Goldcorporation s.a.,in concluzie nu-ti place, nu citi!

Comments are closed.