Autorităţile din oraşul canadian Montreal au declarat stare de urgenţă, în urma ploilor torenţiale care au afectat regiunea începând de vineri şi au cauzat cele mai grave inundaţii din ultimele decenii, notează site-ul agenţiei Reuters, conform mediafax.ro

Starea de urgenţă, care le oferă pompierilor resurse suplimentare pentru a lupta împotriva inundaţiilor, va fi în vigoare timp de 48 de ore şi situaţia va fi analizată după aceea.

Primăria oraşul Montreal a anunţat că va dura câteva zile până când situaţia va reveni la normal. 126 de municipalităţi aflate între Quebec şi Montreal sunt vizate de inundaţii, iar numărul locuinţelor afectate este de ordinul miilor.

În Montreal, cel mai mare oraş din provincia Quebec şi al doilea cel mai populat oraş al Canadei, 221 de persoane au fost evacuate în urma inundaţiilor.

Armata canadiană va trimite aproximativ 1.200 de militari pentru a ajuta locuitorii din zonă. Ministrul Mediului din Quebec, David Heurtel, a descris ploile torenţiale drept unele istorice.

„Ne aşteptăm la ce e mai rău. Apele vor continua să crească în următoarele două-trei zile”, a declarat prim-ministrul din Quebec, Philippe Couillard, care a vizitat oraşul Rigaud, inundat de peste o săptămână.