Drapelul României din faţa sediului Prefecturii Covasna a fost vandalizat în noaptea de sâmbătă spre duminică de persoane necunoscute. Steagul a fost tăiat în două locuri, iar Poliţia a început cercetările pentru identificarea autorilor şi sancţionarea lor pentru distrugere şi ofensă adusă însemnelor naţionale.

„În noaptea de 26/27.01.2013, la orele 02,50, patrula din dispozitivul de siguranţă şi ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sfântu Gheorghe a constatat că drapelul tricolor expus în faţa sediului Instituţiei Prefectului Judeţul Covasna a fost distrus prin tăiere cu un obiect tăietor (posibil ciob de sticlă spartă sau obiect metalic), acesta prezenta 2 tăieturi de cca.10 cm lungime şi una de cca.50 cm lungime”, se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

Prefectul judeţului Covasna, Codrin Munteanu dă vina pe declaraţiile „incitatoare” ale liderilor UDMR Covasna, Tamas Sandor şi Antal Arpad, care refuză să participe la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României. Mai mult, prefectul îl acuză pe Antal Arpad, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, că nu poartă niciodată eşarfa tricoloră în ciuda prevederilor legale.

„Sunt unii indivizi care îşi au educaţia în declaraţiile şi faptele domnilor Antal şi Tamas, au ca reper vorbele şi faptele celor doi care săptămânal fac conferinţe de presă în care, sub masca promovării identităţii naţionale a maghiarilor, incită de fapt împotriva statului român şi a simbolurilor naţionale. Dacă mă gândesc doar la faptul că domnul primar Antal refuză cu obstinaţie să poarte eşarfa tricoloră sau că a dat jos drapelul României de pe clădirea Casei cu Arcade, şi nici după ce a fost amendat de Parchet nu l-a pus înapoi… Indiferent cine au fost cei care au vandalizat drapelul tricolor din faţa Prefecturii, vinovaţi morali sunt oameni precum Antal şi Tamas care nu au înţeles că în calitatea lor de demnitari locali au obligaţia de a respecta simbolurile naţionale şi a contribui la promovarea unui climat de convieţuire interetnic normal şi armonios”, a declarat prefectul Codrin Munteanu pentru Agerpres.

Drapelul tricolor din faţa Prefecturii Covasna, care are o mărime de aproximativ 12 metri pătraţi, a fost amplasat pe data de 24 ianuarie, cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române pentru a masca panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc” (foto stânga) pe care liderii UDMR Covasna l-au postat în acel loc la sfârşitul anului trecut.

Liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor şi Antal Arpad, nu au comentat incidentul.

9 COMENTARII

 1. Este trist ce se intampla si este vina exclusiv a liderilor UDMR. Romanii si ungurii de rand se inteleg, dar unii pleaca urechea prea mult la declaratiile iresponsabile ale liderior UDMR. Am spus de multe ori ca UDMR trebuie decfiintat ca partid, pentru ca este o uniune etnica. Dar la Bucuresti nu se vrea, pentru ca UDMR este folosit de toti ca marja de rezerva la guvernare. Ce este mai trist, liderii UDMR sunt toti foarte bogati, in vreme ce judetele Harghita si Covasna sunt cele mai sarace si cu foarte multi tigani. Nu voi intelege niciodata de ce etnia maghiara continua sa-i voteze. Asta nu este spirit etnic, ci prostie crasa.

  • Elena, ptr acelasi motiv ptr care romanii aleg de aproape 20 ani mafiotii romani…neghiobie, cum zici, promisiuni, manipulare etc.
   Daca sanctiunile ar fi drastice si s-ar aplica cu consecventa nu ar mai exista cazuri similare.
   Instigarea si mentinerea permanenta a unui climat de dusmanie, de discordie…o alta forma de manipulare, ca paravan ptr altele…
   Oamenii trebuie sa invete sa gadeasca, nu sa serveasca tot ce li se prezinta pe tava.

 2. – Pentru un asemenea act , NU exista masa negocierilor !!!! . Cine a comis aceasta „jignire a POPORULUI ROMAN” , trebuie sa i se ridice cetatenia romana , si sa „piarda toate drepturile” pe care le are in Romania !!!!!!! .

  • Ai dreptate! Si de-ar fi unguri, dar astia sint secui care NU au nici-o legatura ca semintie cu ungurii; ei saracii au fost fortat maghiarizati si iata, nu stiu ce fac…

 3. Trist,extrem de trist…trebuie asezate partzile la masa negocierilor..

Comentariile sunt închise.