UPDATE (SURSE): Kanter s-a îmbarcat în jurul orei 17.15 într-o cursă British cu escală la Londra și destinația finală SUA. 

Enes Kanter, jucătorul din NBA sosit în România pentru o serie de activități sociale și sportive, se află blocat pe Aeroportul Otopeni și nu este lăsat să intre în țară pe motiv de anulare a pașaportului de către autoritățile turce, afirmă o informare trimisă presei de către departamentul de relații publice al grupului educațional Lumina din România, informează HotNews, conform b1.ro

România este a 8-a țară din cadrul turneului umanitar internațional Enes Kanter Light Foundation, acesta vizitând țări precum Coreea, Thailanda, Indonezia (…).

„Enes Kanter a ajuns în România din Frankfurt și nicăieri nu a avut probleme cu actele de călătorie, România fiind prima țară care pune probleme de acest gen”, se spune în informarea transmisă de Lumina, asociație care este, alături de primăria Sectorului 3, organizatoarea în acest weekend a Festivalului Multiculturalității desfășurat în Parcul Titan.

Jucătorul a postat pe Twitter o filmare în care spune că este ținut de doi politiști români de frontieră pe aeroport de câteva ore.

Un jucător NBA de origine turcă blocat pe Otopeni pentru că Ankara i-a anulat pașaportul: „Erdogan este un HITLER al sec. XXI!”

Potrivit Gazetei Sporturilor, Kanter joaca din 2011 în NBA. În primii 4 ani a fost la Utah Jazz și din 2015 s-a transferat la Oklahoma. Este al 9-lea turc care evoluează în NBA. A fost exclus din naționala țării sale natale din cauza orientărilor sale politice.