Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica in cadrul unei conferinte de presa, ca va cere Guvernului sa revizuiasca sistemul fiscal, motivand ca acesta a fost facut in graba si va afect grav mediul de afaceri. In plus, democrat-liberalul cere Executivului sa respecte angajamentele luate in fata Fondului Monetar International.

„PDL cere Guvernului Ponta sa revada tot acest sistem fiscal, care a fost facut pe picior, a fost facut in graba fara sa aiba o fundamentare corecta. Acest sistem distruge formarea clasei de mijloc si afecteaza foarte mult mediul de afaceri. Cerem de asemenea Guvernului sa-si indeplineasca angajamentele pe care si le-a asumat prin acordul cu FMI”, a precizat Stolojan.

Theodor Stolojan este de parere ca Premierul Victor Ponta a calculat gresit bugetul pe 2013, care, potrivit democrat-liberalului, nu acopera cheltuielile pentru o serie de activitati publice.

„Dupa cum putem vedea, bugetul pe anul 2013 il putem caracteriza drept a da cu o mana si a lua cu trei si aici avem in vedere cresterea poverilor fiscale, reducerea investitiilor publice, practic blocarea tuturor proiectelor mari.

Domnul Ponta, in bugetul pe 2013, nu face decat sa repete aceleasi practici nesanatoase de a face un buget care nu acopera cheltuielile prevazute de lege pentru o serie de activitati publice, aveti declaratia ministrului Stroe, care ameninta cu demisia daca la rectificare nu primeste bani mai multi, pentru ca altfel trebuie sa traga pe dreapta masinile politiei, declaratia presedintelui Camerei, care spunea ca nu e acoperit cu bugetul decat pana in nu stiu ce luna, deci domnul Ponta, saracul, invata si el necazurile Romaniei care s-au perpetuat an de an si care ar fi bine sa se opreasca, adica de a face bugete care sa acopere ceea ce ai de cheltuit sau sa reduci cheltuielile ca sa te incadrezi intr-un buget normal”, a completat europarlamentarul PDL.

 

2 COMENTARII

  1. Bine faceti, domnule Stolojan, ca reactionati in sfarsit. Avem nevoie de-o adevarata Opozitie. Nu de un Gica Contra cum a fost USL-ul, ci de o Opozitie obiectiva si COSTRUCTIVA. Desemntati cu precizie problemele si prezentati va rog si solutii reaaliste si responsabile.

    Nimeni, dar nimeni nu mai vorbeste despre absorbtia fondurilor europene. Pentru ca acest sac de bani sa inceapa sa se verse este nevoie de actiunea administratiei romanesti intru sustinerea proiectelor si uneori chiar avansarea unor fonduri care sa permita accesul la banii europeni. Ce face guvenul ?

Comentariile sunt închise.