Presedintele Romaniei, Traian Basescu ar putea nominaliza pe altcineva pentru functia de premier.Un prim avantaj al presedintelui este acela de a numi o persoana care sa fie in gratia lui si a poporului. Si acea persoana se va numi “salvatorul tarii in vremuri de criza”.

Potrivit Econtext, daca poporul va fi de acord, Parlamentul va fi nevoit sa valideze aceasta nominalizare. Insa de aceasta data USL-ul ar putea sa atraga antipatia poporului daca s-ar opune noii nominalizari. Din acest comportament al social-liberalilor ar putea sa reiasa faptul ca ei au luptat pentru putere si nu pentru salvarea tarii din criza.

Probabil ne intrebam daca exista o astfel de persoana. Ei bine, lista este deschisa, ea incepand cu Mugur Isarescu si Raed Arafat.

Basescu ar mai putea avea o strategie : sa numeasca o persoana care sa nu fie nici pe placul lui, nici pe cel al USL-ului, ci pe placul poporului. Pe aceasta lista ar putea fi Calin Popescu Tariceanu, insa aceasta a refuzat. Lista poate continua cu urmatoarele nume : Raed Arafat, Klaus Johannis, Florin Georgescu, caracterizat drept “mama si tata economiei” de Crin Antonescu.

A treia varianta ar putea fi acceptata de USL si de popor si poarta numele de Victor Ponta. Insa nu este deloc in avantajul lui Traian Basescu pentru ca ar insemna instabilitatea functiei sale.
De asemenea, exista trei variante dintre care doua din ele sunt “asii presedintelui”.
Basescu s-a aratat tentat sa joace una din aceste variante si nu blufleaza , asa cum crede Voiculescu.

Analiza Econtext completa o puteti citi aici.

5 COMENTARII

  1. Si iata cum am ajuns din nou cu curu” gol asteptand din nou ca presedintele sa mai salveze ce se mai poate salva. E cam mult pentru un singur om . Nu credeti? Minuni nu prea se-ntampla . Un popor de mameluci care a votat o ceata de securisto-comunisti penali in fruntea tarii trebuie sa-si culeaga mai devreme sau mai tarziu roadele prostiei ignorantei si credulitatii. Nu cred ca numirea sau nenumirea unui prim ministru mai poate schimba ceva . Raul a fost facut. Acuma urmeaza sa tragem ponoasele ca natie de boi ce suntem . Romanasul nu deschide ochii numai cand il arde la stomac. Ei , o sa-l arda. Mai intai la buzunare si apoi la stomacel. Fata de presedinte tot respectul insa de unul singur nu are pentru ce se lupta. Ne putem lua adio de la visele cu independenta justitiei si cu democratia de tip occidental. Directia clara : ,, back in USSR”

  2. Domnule prsedinte va rugam sa ne scapati de acesti mafioti ,de aceste lepre si neamurile lor care au dat iama in parlament …va ruga nu ne parasiti ,sunteti singura si ultima speranta pentru a ne scapa de ei …suntei un adevarat roman .

  3. sunt convinsa ca va numi un OM care sa fie de partea oamenilor. comentez la acest artocol: nu cred ca domnul presedinte TRAIAN BASESCU se teme pt. functia domniei sale……….acum singurul lucru vizibil de jos este ca avem multttt mai multiiiiiii HOTI in parlament…..
    cred ca va fi bine, nu stiu cind si cum dar va fi……..DUMEZEU LUCREAZA…..

  4. Florin Georgescu ar fi asul din maneca presedintelui. Daca accepta.

Comments are closed.