mirel palada

Mirel Palada, consilierul pentru strategii guvernamentale al lui Victor Ponta, a lansat aşa cum ne-a obişnuit un val de înjurături la adresa jurnaliştilor şi instituţiilor de presă care l-au taxat pentru gafa „Hamlet” pe ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu.

„Pentru toţi cei care au aplecat urechea, cu bună ştiinţă sau pur şi simplu manipulaţi, la nemernicii care s-au urcat cu picioarele linsharii mediatice pe unul din cei mai buni miniştri de Cultură pe care i-a avut România în ultimul timp.
Ministrul s-a corectat imediat, fiind suficient de inteligent şi de onest, caracteristici ale unui intelectual, pentru a-şi da seama de greşeala făcută.
Nu a contat. Nemernicii de presă imediat au vituperat într-o campanie de presă jegos îndreptată asupra lui, tăind din materialele de presă corecţia imediat făcută, ignorând tema referitoare la scăderea TVA la cărţi la 5% şi punctînd numai şi numai pe confuzia dintre personaj şi autor, dintre Hamlet şi Shakespeare.
Nişte ticăloşi. Nişte nemernici. Să nu uitaţi cu cine aveţi de-a face în această situaţie. Cu subiect şi predicat, că să aibă motive să facă breaking news că îi înjur pe Facebook, mama lor de jegoşi: Realitatea TV, Hotnews, Gândul, Nasul.tv.
Şi care or mai fi prin online, mulţi şi mărunţi şi bicisnici. Paştele mamii lor de ticăloşi…”, a scris Palada pe Facebook.

Strategul guvernamental a omis cu bună ştiinţă să verifice dacă replica ministrului Culturii, postată pe aceeaşi reţea de socializare, a fost preluată de jurnalişti aşa cum nasul.tv a făcut aici pentru corecta informare a publicului.

Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului, este deja recidivist. El a fost înlocuit anul trecut, în luna septembrie, din funcţia deţinută anterior la Guvern după o postare plină de sadism la adresa jurnaliştilor consideraţi „anti-guvernamentali”.

„Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în balta propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar înainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”, scria Palada pe vremea când era încă purtător de cuvânt la Palatul Victoria.

 

Citeşte şi: Ministrul Culturii, dreptul la adevăr | Gândindu-mă la piesa lui Shakespeare, l-am alăturat pe Hamlet lui Cervantes, corectându-mă imediat. În aceeași declarație am anunțat reducerea TVA la cărți. N-a interesat presa