O schimbare importantă se pregătește la Ministerul Administrației și Internelor. Potrivit unor surse din mediul politic citate de sursazilei.ro, secretarul de stat Ioan Căbulea, șeful Departamentului de Ordine și Siguranță Publică, urmează a fi schimbat din funcție de ministrul Mircea Dușa. Potrivit acelorași surse, propunerea de schimbare a fost înaintată, conform legii, prim-ministrului Victor Ponta de ceva vreme, dar șeful Executivului încă nu a analizat-o.

Ministrul de interne i-a găsit și un înlocuitor lui Ioan Căbulea. Acesta este, potrivit surselor citate, generalul Anghel Andreescu, fost șef al Jandarmeriei Române. De asemenea, Andreescu a mai ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne și Reformei Administrative, în perioada 2005-2009, dar și șef al Serviciului de Protecție și Pază, între anii 1998 și 1999. De altfel, actualul șef al SPP este finul de cununie al generalului Andreescu.

Ioan Căbulea este urmărit penal de Parchetul General în cazul organizării referendumului din august pentru demiterea președintelui.

Contactat telefonic de sursazilei.ro, secretarul de stat Ioan Căbulea a declarat că nu a auzit nimic în privința schimbării sale și că informația este o „intoxicare”.

3 COMENTARII

  1. S A SATURAT DE SPAGILE DATE DE CARAGEA,BARONUL CU EPOLETI DE LA GJ CU CARE SE INTILNEA LA VILCEA MEREU.I A PROTEJAT TOATE ABUZURILE LA MAI SI L A TINUT IN FUNCTIE CU TOATE CA POLITISTII DIN GJ AU IESIT IN STRADA LA GRAVA.DAR CARAGEA II UNGE PE TOTI LA IGPR SI MAI SA SE MENTINA PE FUNCTIE

  2. Lung si greu e drumul de la militian la politist si implicit de la militie la politie.Si trebuie sa inceapa cu legea de functionare si organizare a ministerului si functionarilor sai. Ca daca luam in calcul actuala legislatie , NEVER.

  3. Lung si greu e drumul de la militian la politist si implicit de la militie la politie.Si trebuie sa inceapa cu legea de functionare si organizare a ministerului si functionarilor sai. Ca daca luam in calcul actuala legislatie , NEVER.

Comentariile sunt închise.