O eroare de sistem informatic i-a lasat cu conturile goale pe cei care au platit la POS-urile Raiffeisen. Cateva sute de romani care au dorit sa isi faca cumparaturile cu cardul s-au trezit in ultimele zile ca tranzactia le e procesata si de cate trei ori, multi dintre ei ramanand nu numai fara bani in cont. Mai mult unii au descoperit de cont pentru care au de platit dobanzi penalizatoare.

Banca spune ca vina apartine providerului si ca deja au inceput operatiunile de restituire a banilor, acolo unde e cazul. „Au fost afectate doar cardurile VISA ale altor banci cu care s-au facut tranzactii prin POS-urile Raiffeisen”, spun oficialii institutiei de credit. Deocamdata nu exista o evaluare finala a numarului pagubitilor si nici a sumelor incasate incorect de la clienti.

„Din cauza unor probleme tehnice ale procesatorului de carduri al bancii, Euronet, tranzactiile efectuate cu carduri VISA emise de alte banci, la POS-urile si ATM-urile Raiffeisen Bank in data de 5 octombrie au fost debitate repetat din conturile detinatorilor de carduri. Euronet si Raiffeisen Bank au depus toate eforturile pentru a corecta erorile si toate tranzactiile de reglare vor fi incheiate in cursul zilei de astazi. Banii vor ajunge la bancile emitente de carduri cel tarziu in cursul zilei de maine”, au declarat reprezentantii Raiffeisen Bank pentru HotNews.ro.

5 COMENTARII

 1. Ei bravos…deci,care va sa zica…daca i se pune „pata” vreunei banci,adio bani!Sau daca vreun „provider” pune o virgula mai incolo…la revedere!
  Si uite asa,descoperim ca de fapt sintem slugile prea plecate si umile ale sistemului bancar (pentru cine dormea,cu toate ca unii nu se vor trezi nici acum!)
  In concluzie,ar cam trebui,incet, incetisor – ca sa nu producem panica – sa renuntam la carduri si dupa aia vom afla si ce mare inventie (adica teapa!) au scornit bancile cu aceste minunate si mirobolante carduri…
  p.s.banii aia au produs dobinzi,cita vreme nu s-au aflat in posesia propietarilor… deci,pagubitul va fi si mai pagubit!

 2. treburile astea sunt facute intentionat, si vor mai fi mult si bine cat timp traiti in Romania dragi romani … acum vor incepe investigatiile si multi nu vor avea dovezi si vor trebuii sa plateasca si dobanzi…. ar trebui toate persoanele care au avut aceasta problema sa-si inchida conturile si sa le mute la alte banci !

 3. Cand am auzit ca e vorba de Raiffeisen am ras. Am ras pt ca nu m-a surprins deloc. De ce nu m-a surprins? Pt ca banca e in proces cu foarte multi clienti privind creditele ipotecare si unde a furat la greu incalcand lege dupa lege.
  Sa dai vina pe provider de eroarea din sistem mi se pare jenant. E ca si cum ai da vina pe proprietarul unui imobil ca ti s-a ars mancarea in timp ce gateai. Banca Raiffeisen ramane o banca escroaca in frunte cu Steven van Groningen (parerea lui despre romani este ca sunt hoti).
  Isarescule prea pastoresti hotii din mediul bancar si ar fi timpul sa te retragi mai repede la mosia ta ca ne-am saturat de prea multe probleme cu bancile.

 4. Nu am incredere in bancheri, banci, in special cele de la noi…Si-au batut joc de romani, cu concursul politicienilor!

 5. Tare de tot! Asta NU se intimpla in lumea celor care au bani (clasa mijlocie) dar se intimpla in Romania…un securist ceva? Ponta guvernam si noi ceva?

  dec

Comentariile sunt închise.