geomantie
Oare cât de profundă era cunoașterea anticilor dacă  ceea ce ei au descoperit acum 3-4-5.000 de ani revine în actualitate ca cercetare de… avangardă?

Din cele mai vechi timpuri comunitățile umane au folosit, în alegerea unui loc pentru o așezare umană sau pentru o locuință, anumite criterii născute din observarea naturii și a universului, care s-au constituit la un moment dat într-un sistem deosebit de complex, pe care noi îl cunoaștem sub numele de geomanție.

Departe de a fi o fantezie antică, fără acoperire, principiile acesteia sunt validate astăzi de specialiștii din domeniul peisagisticii și arhitecturii, geomanția fiind obiectul unei investigări și cercetări de avangardă.

***

Invitată în emisiunea mea Mistere la Granițele Cunoașterii, doamna Conf. Univ. Dr. Cerasela Crăciun de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, ne introduce într-o lume fascinantă pe care merită să o descoperiți: Tainele geomanției și Medicina Habitatului.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Mistere la Granițele Cunoașterii poate fi urmărită la Nașul tv în fiecare duminică, de la ora 19:00 și în reluare, miercurea de la ora 12:30 și sâmbăta de la ora 22:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/channel/UCJCPVMFxBFQYZw99RaNm_kg/videos