Tocmai am citit că 77% dintre români ar vota pentru rămânerea în UE dacă ar avea loc un referendum similar cu cel din Marea Britanie. Nu sunt vreun eurosceptic, dar mă întreb ce alte variante ne-au mai rămas. România nu este Marea Britanie ca să îsi permită o astfel de aroganță și găsesc că sondajul nu poate fi decât o formă prin care România transmite UE asigurări că este pregătită să înghită pastila cu islamiști. Avem de ales? Ia hai să privim puțin în cealaltă direcție!

Aflăm că Ponta vrea să revină în politică cu discursuri copiate de la Erdogan și că se pregătește de o dublă lovitura de palat, una la palatul Victoria si cealaltă la palatul Cotroceni. Cum altfel să ajungă vreodată președinte? Dragnea ne-a informat ieri ca e posibil sa se înscrie pe lista de premieri ai României, iar Victoraș probabil că a rămas visând la Cotroceni.
Citez din Ponta: ”Noi avem o țară devastată ca și când am fi avut război. Avem câțiva lideri, Iohannis și Cioloș, care nu au nicio treabă. Cea mai mare greșeală din partea noastră e să ne facem că nu se întâmplă nimic. Suntem oameni care ne-am cunoscut și ne-am respectat. Eu nu văd că Cioloș sau Iohannis se bat pentru România. Dacă nu facem nimic, dacă suntem orbi la ce se întâmplă afară, dacă o să ne luptăm pe cine mai băgăm în pușcării, o să fie foarte rău pentru România. E o plăcere masochistă națională să ne uităm cât rău li se întâmplă altora. Așa făcea PNL în Parlament când venea o cerere de arestare pe la alții, până când a venit și la ei și au început să plângă. Nu ne putem aștepta la mai mult de la Iohannis, nu poate mai mult. Una e să conduci un oraș micuț, alta e să conduci România în vremuri grele.”
Setea de cinste și adevăr l-a distrus pe Victoraș. Elemente dușmănoase și trădatoare de țară susțin că ar fi mitoman și că face abuz de procedurile comuniste deprinse în PSD, proceduri care se pot rezuma la ”jefuiește, devastează, dă foc și dă vina pe adversari”. Cu privire la Iohannis are dreptate. Nu se poate aștepta la mai mult din partea lui, dar e posibil să se înșele cu privire la Cioloș.
Să revenim la prima întrebare! Avem de ales, cum procedăm?

Citeam aseară în pagina de facebook a domnului Baconschi o postare care începea cu eșecul anunțat al echipei olimpice a României și se termina cu eșecul de țară: ”Se profilează un eșec măreț pentru România la Olimpiada de la Rio. Parcă văd eternele lamentații, comparații cu trecutul și cererea, de asemenea ritualizată, de ”capete”: să plece ăștia, să vină alții! Nu e vorba de unii sau de alții. Țara noastră nu are entuziasm, nu (mai) are încredere în ea însăși, totul e fracturat, disparat, aiurea. Avem de toate: sportivi cu potențial, tineri care și-ar dori un drum drept, o elită intelectuală (umanistă sau tehnică) de bună calitate. Mi se pare clar că actualul aranjament social, cu scara lui de valori inversată, ne va abona la un lung șir de înfrângeri pe toate planurile. Ne lipsesc modelele, nu pentru că nu există, ci pentru că totul e întors cu josul în sus.”

Nu pot să nu dau dreptate domniei sale, numai că eșecul despre care vorbim era anunțat încă din anii ’90, de pe vremea cuplului Iliescu-Năstase. Da, știm care e cauza, stim cine sunt făptașii, cum procedăm? Spun asta pentru că tocmai am terminat de citit mesajul unui nou protest orientat împotriva clasei politice, mesaj parcă rupt dintr-o schiță de-a maestrului Caragiale și realizez căt de mult ar mai fi putut scrie. Protestul va avea loc în Parcul Izvor, pe 19 August, și a fost aprobat de primărița PSD-ului, zisă și Firea. Nu vreau să plictisesc și să reproduc tot mesajul, dar nu pot să sar peste partea interesantă a acesuia. Mesajul începe cu o informare de genul ”Stim cine a furat, cine a delapidat, cine a distrus…” bla, bla, bla, și continuă interogativ cu ”Cine are curajul sa renunte la tot pentru cei multi ?Cine are curajul sa renunte la tot pentru batranii Romaniei? Cine are curajul sa renunte la tot pentru copii flamazi ? Cine are curajul sa renunte la tot pentru ca viitorul Romaniei sa fie asa cum ni-l dorim? Cine…cine….cine….?Lasati toriile si conspiratiile , ca vor trece inca zece generatii si noi tot sclavi vom fii, daca vom mai fi..” bla, bla, bla. (reproducere copy-paste).

În traducere liberă, mesajul sună ceva de genul ”Bă-băieți, știm cine ne-a furat, știm cine sunt hoții, dar dacă avem sânge în instalație hai să renuntăm de bunăvoie la tot, în beneficiul celor mulți!”

ugfjgkVreau să închid seria de declarații trăsnite într-un ton optimist și m-am oprit la un articol din Româna Liberă, de unde aflăm că „Femeile frumoase și inteligente primesc și cadouri„. Chestia asta nu o spune oricine, o spune cea mai bogată membră a CSM, judecătoarea Lavinia Nicoleta Coțofană de la Judecătoria Arad. ”Eu nu cred că un judecător bun trebuie să fie sărac. Eu am moștenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, în perioada în care am fost ofițer SRI“, declară Coțofană încercând să explice urâților de ce n-au avut noroc în viață. Nu știu cum ar comenta domnul Danieleț declarațiile colegei sale, dar pot să bănuiesc că primul reflex al său ar fi să să dea fuga în fața unei oglinjoare.
Mă tot atacă lumea că ba cu faptul că am fost ofițer SRI, ba că soțul meu a fost condamnat la patru ani cu suspendare pentru evaziune fiscală. După condamnarea soțului meu mi s-a sugerat să divorțez de formă. Nu vreau, pentru că nu cred în vinovăția soțului meu și de altfel am promovat o cale extraordinară de atac“ Oameni răi și invidioși, jurnaliștii de la România Liberă, dar mai cu seamă urâți și săraci. Toate coțofenele din SRI au fost trecute în rezervă sau doar cele dotate de natură?
Nu mai fiți, mă, pizmași, urâților! Viața e frumoasă chiar și în rezervă!