Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri seara, la emisiunea Newsdesk, de la RTV, că, la un moment dat, PNL va trebui să se rupă de PSD, însă, în acest moment, cele două partide trebuie să meargă împreună pentru a-și atinge obiectivele stabilite.

Întrebat când preconizează o posibilă ruptură a alianței USL, Tăriceanu a răspuns că la un moment sat se va întâmpla acest lucru: „Nu aș răspunde cu termenul „când preconizez” pentru că s-ar putea înțelege că mi-aș dori acest lucru. Împărtășesc însă părerea dv. că, la un anumit moment, va trebui să ne despărțim pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic și fiecare partid aspiră să obțină în final votul majoritar al cetățenilor pentru a-și pune programul în practică fără a face compromisuri. În plus, există și o amenințare potențială sau un adversar pe care nu rebuie să-l scăpăm din vedere care este PDL, lucru valabil pentru PNL (n.red. – ca partid de dreapta), nu și pentru PSD”, a explicat Tăriceanu.

Fostul premier a precizat însă că, în acest moment, PSD și PNL trebuie să meargă împreună.

„Noi trebuie în această coaliție să avem un comportament corect cu partenerii noștri și trebuie să mergem împreună până să ne îndeplinim obiectivele politice pe care ni le-am asumat. Obiectivul nu este câștigarea alegerilor, aceasta este modalitatatea prin care ajungem să ne punem în aplicare obiectivele de guvernare (…) Acesta sunt în principal: ieșirea din criză, reintrarea pe un ciclu pozitiv, creștere economică, bunăstare pentru cetățeni. În final, vom vedea dacă sunt rațiuni puternice să mergem împreună sau să ne despărțim și să ne vedem fiecare de drumul nostru. Nu mă preocupă în principal momentul despărțirii, mă preocupă mai mult cum putem în fața cetățenilor să ne îndeplinim angajamentele”, a spus Tăriceanu.

[jwplayer config=”600×394″ mediaid=”25630″]

Călin Popescu Tăriceanu admite posibilitatea de a candida la următoarele alegeri prezidențiale din partea USL.

„E puțin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de față prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie și dorința de a obține un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare”, a precizat Tăriceanu.

În ceea ce privește preluarea funcției de prim-ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaților a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD.

„Un post de prim-ministru nu se oferă la masă ca la piață, se aruncă pe masă… Există niște reguli ale jocului democratic, niște reguli pe care le respectă toate țările democratice. Aceste reguli se bazează pe respectarea voinței electoratului ceea ce înseamnă că există un partid sau o alianță de partide care câștigă majoritatea absolută sau majoritatea relativă și care primește mandatul de formare al Guvernului. În cadrul USL există o decizie în privințșa formațiunii care va desemna primul-ministru și care e PSD”, a declarat Tăriceanu.

18 COMENTARII

 1. Ati dat cu Liberalismul de pamant v-ati batut joc de el si de asteptarile celor care au crezut in el. RUSINE !

 2. PNL-ul daca s-ar desparti de PSD inainte de alegeri ar obtine scorul rusinii.

 3. tariceanu 5 neveste …..se vrea si el presedinte ?…a uitat cand a plecat lasand visteria tarii goala ?…sau poate sau terminat proviziile cu amantele si vrea sa le puna la loc !…nu am nici-o incredere in acest manechin de spoiala politician …..partidul lui este tot un PSD …iubeste de asemenea puterea si indestularea oamenilor lui de casa ….nu doresc un al doilea cacarau!….regret domnule tariceanu 5 neveste !

 4. Cum sa dai Tara pe mana unui ce nu a fost in stare sa-si mentina nici o casnicie ? si atunci cu atat mai putin sa conduca o tara sau un guvern, acesti oameni nu sunt politicieni sunt politruci.

 5. Pe mine ce ma preocupa este ca PDL-ul tot bate moneda ca ei vor o alianta cu PNL-ul. Un PNL care nu a aratat nimic din dorinta lui de democratie in ultimele cel putin 6 luni, din contra…

 6. …primul lucru care trebuie facut:
  Cacarau trimis la Isaccea. Acolo poate sa bea linistit: Adio mama (coniac), Ciroza (rom) sau chiar Genocid (vodca)! Toate la 1.00 lei/100g!
  Trai neneaca!

 7. ce zice asta ca a vandut BCR pe nimic si a bagat banii in campanie electorala cand era prim-ministru !!! vai mama voastra ca teapa nu e destul pentru voi !!!

 8. Domnule, cand ai sa-ntelegi ca atunci cand ai lasat PDL-ul in afara guvernului ai facut o imensa greseala? Ca PNL-ul o sa se desparta de PSD? O stii tu? Poate ca da, insa cu ce urmari? Increderea partenerilor nostri a fost zdruncinata de pe urma actiunilor voastre iresponsabile. Sigur, locul PNL nu este atat de la stanga si nu poate avea aceste reactii antieuropene si antiamericane. Locul PNL nu este in galeria nationalistilor patologici, locul lui trebuie sa fie in tribuna proeuropeana.

 9. CACALINE, sau cum dracu te-oi mai chema esti un ratat si tu in politica nu esti mai breaz decat idiotul de Ponta asa ca caci din gura si canta la alta masa.

  • Motociclistul vrea sa mai adune din vechiul electorat, revoltat de subordonarea PNL-ului la locomotiva frateasca PSD. Dar cam in acelas timp spune ca el nu exclude o candidatura la prezidentiale din partea … USL !

 10. Autoritatile competente i-au verificat oare individului astuia „afacerile” si „prieteniile” cu diversi agenti ai altor servicii decat cele romane? De ce e inca in libertate? Tradarea nu se mai pedepseste? (art. 155)

  • nu am nicio incredere in motociclist. Nici ca integritate, nici in ceea ce priveste competenta si cel mai mult si mai grav ma ingrijoreaza lipsa totala de scrupule. Nu vad deosebire de substanta intre motociclist si plagiator, doar ca manechinul se poarta in public mai elegant, cu vea lustru, fiind el crescut in Primaverii si nu la Gara de Nord.

   Va amintiti de ce povestea doamna Monica Macovei despre sedintele de guvern ? Va amintiti cum a incercat el sa-i forteze mana Presedintelui Basescu, pentru amicul Dinu petro-Patriciu ?
   Va amintiti cum duduia economia romaneasca de palea Occidentul de invidie ? In timpul asta gaurile la buget erau mai ample decat cele din cascaval, iar numarul bugetarilor crestea ca-n povesti. Tot atunci s-a ajuns la salarii astronomice in agentiile guvernamentale, tixite de rude si clientela…

   Nu ! N-am nicio incredere in acest tariceanu.

 11. De ce Domnule Tariceanu?
  Cum va puteti numi partid de dreapta facand coalitzie cu unul de stanga?.. sa datzi jos un partid de dreapta din ambitzii neduhovnicesti care sunt in defavoarea poporului simplu roman,nu al dvs.politicienilor care traitzi ca NABABII.

Comentariile sunt închise.