Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a hotarat joi ca FC Viitorul e campioana Romaniei, conform ziare.com

Dupa ce miercuri au avut loc audierile celor doua parti, judecatorii de la TAS au decis ca demersul FCSB nu e intemeiat, astfel ca trupa lui Gica Hagi ramane cu titlul primit in luna mai din partea Ligii Profesioniste de Fotbal.

„S-a facut dreptate”, a declarat usurat directorul general al Viitorului, Cristi Bivolaru, dupa decizia de joi.

Gigi Becali a oferit prima reactie dupa ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis ca FC Viitorul e campioana sezonului 2016/2017 al Ligii 1.

Finantatorul FCSB afirma ca nu are de ce sa fie dezamagit si ca poate aceasta decizie a TAS le va purta noroc „ros-albastrilor” in preliminariile Ligii Campionilor.

„Nu sunt dezamagit, de ce sa fiu dezamagit? Noi am cerut sa se faca dreptate. A castigat Gica, asta e, sa fie sanatos. A fost o chestie de arbitraj. Asa a vrut Dumnezeu, poate e mai bine asa. De ce sa ne scada sansele la Liga Campionilor, poate va fi mai usor asa… Poate asa a vrut Dumnezeu si ajungem in liga, eu sunt optimist”, a declarat Becali pentru News.ro.

Viitorul si FCSB au terminat playoff-ul Ligii 1 la egalitate de puncte, cate 44, iar trupa lui Hagi a fost desemnata campioana de catre Liga Profesionista de Fotbal pe baza rezultatelor directe mai bune inregistrate in playoff (3-1 la Ovidiu si 1-1 pe National Arena).

Gigi Becali a contestat la TAS decizia LPF, pe motiv ca in regulament nu e specificat clar acest criteriu de departajare si a cerut ca in calcul sa fie luate si rezultatele directe din sezonul regulat, situatie in care FCSB ar fi castigat titlul.