“Dansul pinguinului” la Vaslui

TUPEU NESIMTIT….Cei doi, fosti candidati ai PRU, au servit mâncãruri rafinate: muschi de vitã, salãu prãjit, somon fume si au bãut sampanii scumpe, apoi, în noaptea alegerilor au pãrãsit hotelul în mare tainã, fãrã sã achite niciun leu, scrie vremeanoua.ro

NOAPTEA, CA HOTII… Doi fosti candidati ai Partidului România Unitã la alegerile parlamentare din 2016, au dat o gaurã de 10.000 de euro la un hotel din Vaslui, fiind cãutati pentru a-si achita datoria. Fostul deputat Cristian Rizea, “ajutat” de un bucurestean cu apucãturi dubioase, George Ciprian Târdea au locuit aproape o lunã si jumãtate la un hotel din centrul Vasluiului, în timpul campaniei electorale. În acest timp, “parlamentarii” veniti de la Bucuresti au consumat doar sampanii scumpe si mâncãruri dintre cele mai rafinate, invitând sã ia masa cu ei diverse alte persoane, stiind cã oricum nu aveau de gând sã achite nimic. În noaptea alegerilor parlamentare, când au vãzut cã nu au iesit deputati la Vaslui, cei doi si-au pus pe furis hainele în masini si au fugit la Bucuresti, fãrã sã achite nota de platã. Paguba este de 43.000 de lei, adicã în jur de 10.000 de euro. De patru luni de zile, niciunul din cei doi “deputati” cu apucãturi de infractori nu mai rãspunde la telefon. Probabil, Rizea si Târdea s-au inspirat de la românii de care a auzit toatã Europa, anul trecut. Romii petreceau la restaurante în Spania, câte 100-150, mâncau, beau, dupã care plecau fãrã sã achite nimic, pe celebrul “Dans al pinguinului”.

Nicio masã fãrã muschi de vitã la grãtar, la 31 de lei portia, aripioare de pui picante, la 21 de lei portia, salãu prãjit si somon fume, Vodcã Smirnoff, la 160 de lei sticla, salate dintre cele mai scumpe, sampanie Cricova Muscat, la 30 de lei sticla, sampanie Moet Chandon, de 350 de lei, Chivas Regal si bere Corona, clãtite cu ciocolatã la toate mesele. Cam acesta era meniul, zi de zi, a celor doi candidati PRU la Camera Deputatilor, în perioada în care au stat la hotel, în Vaslui. Oamenii se respectau si chemau la masã multe alte persoane, fie de la partid, fie musafiri în trecere prin oras. Zilnic, minibar-ul din camerã era golit de “parlamentarii” PRU, fiind reumplut de personalul hotelului. Chilotii, sosetele sau cãmãsile erau trimise la spãlãtorie, pentru a asigura confortul candidatilor. Într-o singurã zi, pe 9 decembrie – cu douã zile înainte de parlamentare! – Rizea si Târdea au comandat trei sampanii de 350 de lei bucata, plus o sticlã de Chivas Regal, dar si vinuri de soi, cu 13 ciorbe de burtã, 43 de cafele, 34 de cola, si lista poate continua. În ziua alegerilor, a fost dezmãt: 15 clãtite cu ciocolatã, 19 portii de cartofi, bulete de cascaval, 10 piept de pui la grãtar, 4 somon fume, 7 salãu prãjit, 11 pulpe dezosate, muschi de vitã la grãtar, 3 ciorbe de burtã, 4 de vãcutã, 8 cotlet în sos picant, plus multe alte bunãtãturi. “Mâncati ce vreti voi, cã oricum fugim de aici în noaptea asta si pânã dimineatã suntem la Bucuresti”, si-au zis cei doi candidati, dupã care au urcat în masini si au dispãrut.

Administratorul hotelului: “Rizea era deputat, nu ne-am asteptat sã tragã o astfel de teapã”

Cei doi indivizi, care au jefuit hotelul fãrã niciun fel de scrupule, i-au invitat pe mai multi primari din judetul Vaslui în noiembrie, promitându-le câte 10 euro de fiecare vot pe care îl aduc în favoarea listelor PRU. Primarii au fost cinstiti cu cele mai fine bãuturi, serviti cu mâncãruri scumpe, însã nu au avut încredere în cei doi tepari. “Noi i-am crezut de bunã credintã, dar iatã unde s-a ajuns… S-au cazat la noi pe 31 octombrie 2016, spunând cã vor plãti la final totul. Rizea venea cam o datã pe sãptãmânã, în timp ce Târdea a stat mereu la noi în hotel. În noaptea alegerilor, probabil când au vãzut cã nu au iesit, au fugit din hotel, golind si minibarul la plecare. Ne-au aruncat cheile de la camere pe pat. Târdea si-a cãrat bagajele, putin câte putin, peste zi. Pe la 3 noaptea, cei doi apar pe camerele de supraveghere cum pleacã din hotel. Rizea a iesit pe usa din fatã, însã nu ne-am fãcut griji, pentru cã mai avea dãti când iesea la ora aceasta în oras. Pe Târdea nu l-am vãzut, a folosit un lift auxiliar si a mers la parcarea din spatele hotelului, cum apare pe camere, s-a urcat în masinã si a fugit si el. Când am descoperit camerele pãrãsite, i-am sunat si fiecare spunea cã va plãti celãlalt. Am sunat la partid, la presedintele Bogdan Diaconu, care a spus cã va discuta cu cei doi si vor plãti. Nu ne-a mai rãspuns de câteva luni. A doua zi dupã alegeri, pe 12 decembrie, veneau oameni din sectiile de votare sã întrebe de ei, le promiseserã cã le vor plãti pentru cã au votat în sectii pentru PRU. Le-au tras teapã si acelor oameni disperati. Nu ne-am asteptat de la persoane publice, mai ales cã Rizea era deputat la acel moment, sã tragã o astfel de teapã. În noapte în care au fugit din hotel, au golit si minibarul, ca sã aibã la pachet, probabil”, spune Rãzvan, administratorul hotelului.

Incredibil: Târdea nu are niciun leu venit în declaratia de avere, în timp ce Rizea a câstigat anul trecut cam cât a consumat la hotel!

Deputatul Cristian Rizea are mari necazuri cu legea, fiind trimis în judecatã pentru coruptie. Ex-parlamentarul a pãrãsit PSD, alãturându-se formatiunii lui Bogdan Diaconu, PRU. Pe 22 martie 2016, procurorii DNA l-au trimis in judecatã pe Rizea, alãturi de omul de afaceri american Lucian Coltea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca sã intervinã la RA-APPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonã rezidentialã din Bucuresti si la Primãria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu. Am dorit sã aflãm ce scrie în declaratiile de avere ale celor doi candidati cu talente de infractori, care au lãsat în urmã o pagubã de 10.000 de euro la hotelul în care au fost cazati. Nici Rizea si nici Târdea nu au bunuri pe numele lor, deci sunt sãraci lipiti pãmântului. Oficial, vorbind! Rizea, conform ultimei declaratii de avere, a câstigat anul trecut doar 59.000 de lei la Camera Deputatilor, în timp ce Târdea nu a avut niciun venit, trãind doar din suma de 5.000 de lei, câstigati de sotia sa, coafezã, dar si din 2.400 de lei, alocatia de la copil. Cu toate acestea, la Vaslui, cei doi candidati PRU la Parlament s-au afisat în masini luxoase. Probabil, fostul deputat si-a cumpãrat masinã de lux din spaga primitã în dosarul de la DNA, în timp ce Târdea trãieste din banii tatãlui sãu, Petre Paul Târdea, cel care a fost anchetat pentru cea mai mare fraudã financiarã din istoria României, de 2.000 miliarde lei vechi. Probabil, ultimul este obisnuit din familie cu astfel de tepe. Nu ne mai mirã nici tupeul cu care i-a sfidat pe vasluieni, atunci când a scris în declaratia de avere cã trãieste din cei 5.000 de lei câstigati de nevasta sa.

Iatã modelul din care s-au inspirat cei doi candidati de la România Unitã

Proprietarii hotelului Carmen din Bembribe, un orãsel situat în nordul Spaniei, au suferit un soc, în vara anului trecut, când 120 de clienti, identificati de mai multe surse media ca fiind romi originari din România au pãrãsit în grup petrecerea la care participau, fãrã sã plãteascã. Invitatii au sãrbãtorit cum se cuvine crestinarea a doi copii. cu mese pline de mâncare si cu bãuturã din belsug… Toate bune si frumoase pânã când, înainte de servirea desertului, la un semnal, toti invitatii s-au ridicat de la mese si au început sã presteze pe “Dansul pinguinului”, iesind câte doi din restaurant, dupã care s-au rãspândit ca potârnichile, cãtre masini, lãsându-i mascã pe ospãtari! Romii au fost identificati de Garda Civilã din Spania si sunt acum cãutati de fortele de ordine. Nu sunt la prima abatere. Presa spaniolã a descoperit mai multe actiuni similare în care au fost implicati tot acesti români, dar care nu au fost mediatizate. Spre exemplu, în 2015 au mers într-un restaurant din aceeasi zonã, unde si-au adus ei mâncarea si bãutura, dar au folosit vesela restaurantului, iar la final au vrut sã plece cu ea. Paguba de 2.000 de euro a fost achitatã de comunitatea românã din Spania. Suntem curiosi cine va achita cei 10.000 de euro neachitati de candidatii PRU, care au dispãrut tot amândoi odatã!