tsipras-obama

„Populistul” Tsipras l-a sunat pe Obama! No. 1 i-a raspuns si apoi a sunat-o pe Merkel sa gaseasca o solutie! Gugustiucii din presa romana nu mai inteleg nimic! Pam-pam! Americanii sustin Grecia, cu Tsipras la pachet! Papagalii din presa romaneasca, toti super-pro-americani sint „confused”! Pai ei tocmai ce l-au infierat pe Tsipras ca e frate cu Putin! Aolicaaaa! Toti postacii, in frunte cu Nightmare ratacitul, trec pe perfuzii! Ce ne facem „fetelor”?!

E drept, Putin i-a cam pacalit pe gugustiuci! Cica va cumpara Grecia! Cu ce nenica?! Rusia e demult in faliment! Dar rusii se pricep la balet, la coregrafie! Doar prostovanii din presa romaneasca nu s-au prins! Fiindca sint si lenesi, nu citesc nimic din presa internationala. Papagalii presei nici macar nu au observat ca Obama s-a inteles cu Putin pe mai multe „subiecte”, inclusiv Siria!

Sa fiti iubiti!
Radu Moraru

21 COMENTARII

 1. Castiguri rapide, cu o
  metoda interesanta! Deja aceasta metoda de facut bani rapid a facut valva si
  functioneaza minunat de bine! Nu e nevoie sa recrutezi oameni sau sa faci ceva
  foarte complicat! Pur si simplu castigi bani! Pentru mai multe detalii,
  cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

 2. Să-ți traduc si eu ,pe grecește ,cam care-i treaba …că vad că ai lacune …

  Atenianul Panagiotis Filis, care a studiat la Facultatea de Medicină din Craiova, realizează pe Facebook o scurtă dar interesantă analiză a evoluţiei economice a Greciei începând cu decisivul 1981, an în care Mişcarea Socialistă Panelenică – PASOK , fondată cu doar şapte ani înainte, în 1974, la scurt timp după înlăturarea “dictaturii coloneilor” – înregistra o victorie istorică, obţinând la alegerile generale 48% din voturi.

  Victoria zdrobitoare i-a permis lui Andreas Papandreu să formeze primul guvern de stânga din 1924. Până la catastrofa electorală din 2012 (13,18%), PASOK a dominat viaţa politică grecească, dar, în ciuda perioadei lungi în care s-a aflat la putere, nu a reuşit să imprime Greciei nici o perspectivă asupra viitorului ei.

  “În 18 Octombrie 1981 PASOK a câştigat alegerile în Grecia, an în care s-a incheiat şi aderarea Greciei la Uniunea Europeană. Sectorul producţiei private a Greciei era foarte dezvoltat (cu multe fabrici de autobuze şi autocare Mercedes – automobile NISSAN, industrie textilă, industrie de cauciucuri Pirelli şi multe altele) foarte mare comparativ cu dimensiunea ţării. În plus, turismul a fost în continuă creştere. PASOK a distrus treptat, printr-o serie de măsuri legislative, sectorul privat şi a trecut o parte importantă a angajaţilor în sectorul public. Legi populiste au fost adoptate pe scară rulantă. De exemplu, o femeie care muncise doar 15 ani şi cu copil mai mic de 18 ani putea ieşi bine mersi la pensie. Sub presiunea sindicatelor, guvernul a crescut constant salariile şi pensiile cu rezultate catastrofale pentru economie, dar poporul trăia foarte bine pentru că statul împrumuta continuu în acest scop”, spune Panagiotis Filis, fost student medicinist la Craiova.

  Stânga populistă a evitat astfel o abordare directă a problemelor, conştientă că astfel ar fi provocat reacţii virulente din partea societăţii, în special dinspre sindicatele foarte cicumspecte în ceea ce priveşte reformarea sistemului social. În opt ani, datoria publică a Greciei a crescut de la 25% la 85% din PIB. Milioane de greci au putut să-și schimbe statutul social și s-au obișnuit cu ideea că statul se poate împrumuta pentru a redistribui împrumuturile în interiorul granițelor sale. Pas cu pas, printr-un proces de schimbare a societății, a educației și a abordării vieții, muncii și a afacerilor, o nouă mentalitate s-a instalat în mințile a cel puțin 30-50% din greci. ”Profitul” a căpătat un renume prost și calea cea mai ușoară de a te îmbogăți a fost să lucrezi sau să interacționezi în afaceri cu statul.

  Astfel, la finalul anilor ’80, după două legislaturi PASOK, datoria Greciei ajunsese, aşadar, deja la 85% din PIB. De aici a preluat-o Noua Democrație și a dus-o la 110% din PIB, unde a rămas o lungă perioadă, sub guvernarea unui PASOK ce se chinuia să îndeplinească criteriile de la Maastricht. La 19 iunie 2000, Consiliul European a aprobat aderarea Greciei la Uniunea Monetară și Economică a UE, altfel zis, aderarea Greciei la zona euro. Aderarea s-a făcut pe baza unor raportări financiare care au avut drept an de referință 1999. S-a constatat, în 2004, în urma unui audit desfășurat sub guvernarea Noii Democrații, că raportările făcute de greci pentru a adera la zona euro au fost mult cosmetizate. Dar asta n-a împiedicat băncile, FMI-ul, Banca Centrală Europeană și Comisia Europeană să acorde, în continuare, credite Greciei.

  Panagiotis Filis: “După opt ani de PASOK a venit guvernul de dreapta şi a spus: pensii la vârstă 60 de ani pentru femei şi la bărbaţi la 65 de ani, începem un program de reducere a implicării statului şi aşa mai departe. După numai trei ani, încrederea în Noua Democraţie s-a prăbuşit iar PASOKul a revenit la putere până în 2004, deci în total 19 ani cu pauză de trei. Fermierii greci, crescătorii de animale au primit fonduri europene cât pentru două Grecii.  Astfel, cele mai multe Porsche Cayen-uri din ţară se aflau în posesia fermierilor care raportau de două sau trei ori mai mulţi măslini decât erau în realitate şi umflau incredibil numărul animalelor. Am realizat Jocuri Olimpice. În 2004 cu costuri extraordinare, cu fonduri de două sau trei ori mai mari decât era necesar, am cumparat echipament militar în exces comparativ cu nevoile ţării. A revenit guvernul de dreapta în 2004 şi a încercat să implementeze programul european ca să corecteze acest fals stat cu DOAR 30% lucrători privaţi şi 70% pensionari, funcţionarii publici etc. Singurul rezultat concret a fost datoria publică ajunsă la 118% de PIB. A revenit guvernul PASOK în 2009 care a spus că nu trebuie să facem reduceri şi la salarii. Frază „bani avem” a devenit epică iar poporul a fost minţit în continuare. (…)

  Continuarea este cunoscută. Ce nu se ştie este cum se vor împlini următoarele promisiuni: 
  1.Combaterea corupţiei. 
  2. Combaterea birocraţiei 
  3. Reducerea sectorului de stat 
  4. Creaţia unor mecanisme colectare de a putea recupera datoriile publice. 
  Trebuie să îţi spun că nimeni până acum nu a realizat aceste obligaţii statului şi dacă nu putem repecta legile şi reglementările Uniunii Europene, o să ajungem la drahmă cu ori ce înseamnă asta. Cel mai important este că, un număr mare de membri ai PASOKului sunt acum în partidul lui Tsipras (Vicepreşedintele guvernului, ministru de sănătate şi mulţi alţii)”.

  • Si acum tradus in românește….

   Dragoș Paul Aligică: Soluția Acrișor

   Economistul Florin Citu–adica cineva care stie despre ce e vorba in propozitie- aduce aminte celor care spun ca Grecia nu a fost tratata corect urmatoarele:

   In perioada 2010-2012 Grecia a primit 73 miliarde EURO. Tarile membre ala ZE au contribuit cu 52.9 miliarde EURO iar FMI cu 20.1 miliarde EURO. De exemplu, Spania a contribuit cu 6.6 miliarde euro, Portugalia cu 1.1 miliarde euro iar Cipru 109 milioane euro. Pt perioada 2012-2014 Grecia a avut acces la 144 miliarde euro via EFSF si 28 miliarde euro de la FMI.

   Acum eu nu ma pricep asa de bine la milioane si miliarde precum toti cei din corul bocitoarelor Greciei, cei loviti de paranoia “austeritatii”. Remarc totusi ca exista o diferenta intre ele. Adica miliardele sunt ceva si milioanele altceva. Ambele diferite de mii. Si mai remarc magnitudinea „austeritatii” grecesti: “Grecia a avut acces la 144 miliarde euro via EFSF si 28 miliarde euro de la FMI.” Data naiba austeritatea asta.

   In fine, pe alta linie ne scrie si cititorul nostru, d-l Acrișor. Si in mesajul sau avem de fapt rezolvarea problemei.

   […]

   Hai, LIKE si SHARE. Oameni buni, haideti sa nu mai clampanim din gura degeaba si sa facem ceva concret in ajutorul Greciei. Da, nu se mai poate asa! Leaganul democratiei a respins cizma nazista care se suise pe bietii greci. Pe langa excelenta idee a domnului din SUA de a dona pentru greci pe internet am decis sa-i ajutam si noi cumva din spirit de solidaritate.

   Se le demonstram BANCHERILOR ca li s-a infundat!!!! Am deschis un cont in euro si unul in lei la CEC – banca romaneasca! – si cei care sunteti dispusi sa faceti donetii pentru ca grecii sa-si ia luna asta pensiile si salariile va rog sa ma contactati pe privat pentru a va da numarul contului in care depuneti donatia.

   Nu le facem publice pentru ca FMI si UE si bancherii si Troika sa nu blocheze conturile. Sa ii ajutam pe fratii nostri ortodocsi in lupta cu capitalistii!!”

   Pe scurt, una din doua. Iti pasa de Grecia, crezi in „austeritate”? Atunci iei legatura cu d-l Acrișor, vinzi masina, amanetezi vergheta, pui mana si donezi. Pe de alta parte, daca nu contribui la salariile si pensiile grecilor disperati si o tii cu clampanitul si nu faci nimic concret, atunci esti exact ceea ce noi, cei care intre logica lui Acrișor si logica lui Florin Citu, alegem logica celui din urma, iti spunem ca esti de zile bune. Plus ca faci o impresie proasta d-lui Acrișor.

   • P.S.….pe scurt ,nu mai clămpani atit din gură si pune mîna si donează pentru greci ,dacă tot plîngi de mila lor …..vinde tot ce ai ,inclusiv pensiunea din Predeal si virează banii …grecii îți vor fi recunoscatori

 3. Asta ai înțeles tu ??…..că Obama îl vrea pe Țepar ???

  Deci ,rîd cu lacrimi ….si ai vrea tu să mai fiu „postac” pe amaritul ăsta de blog ,pe care ți-ai bătut joc de băsiști .

  Chiar dacă m-ai nominalizat in articolul tău ,șezi blînd că nu-s așa de imbecil să sar repede cu comentarii,pentru traficul tău si .care oricum nu te salvează de executia silită începută …

  Traficul să ți-l facă postacul tău cu clonele .

  Dă-i înainte Nasicule cu stînga drept in groapa ….si grecii au ajuns pe margine prapastie ,tot datorită stîngii .

  Cel puțin acum ți-ai dat masca jos …ești un stingist

 4. Socialistul Obama s-a mai înţeles odată cu binomul Medvedev-Putin, vorbind de o „relaxare” şi ne-am ales cu Ponta-Iliescu-Năstase-KGB, peste capul „prietenului bun” Băsescu. Dacă e aşa, că s-au înţeles din nou, e de rău: ne îndreptăm cu toţii către o grecizare şi către distrugerea Uniunii Europene! Şi esta e semn de bucurie, fraierilor?!

 5. Venituri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Va oferim o posibilitate de a colabora cu noi si de a lucra part-time sau full-time, in asa fel incat sa puteti castiga imediat bani, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Activitatea este usoara si placuta. Cerem seriozitate maxima! Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

 6. Obama ajuta Grecia. Cum, la telefon? Cine plateste datoriile, vrea sa le platesc eu? SUA sa plateasca datoriile Greciei si gata, s-a rezolvat!

 7. Radu Moraru are dreptate incultilor!!!!
  Cine va plateste sa il insultati???
  Informatia ça USA are interese de mult în Grecia, nu e noua!!!!
  Interese militaire în spécial. Ia ginditi-va de ce???
  Dar voi nu sinteti capabili sa ginditi, ci doar sa mincati la c….t aiurea!

 8. Castigati bani chiar acum,
  din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta persoane serioase care sa colaboreze
  cu noi intr-o activitate simpla, in timpul liber sau full-time, cu castiguri
  imediate, de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din
  prima luna. Oferim si cerem seriozitate absoluta! Pentru mai multe detalii,
  contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele
  noastre de email: [email protected]

 9. Ha ha ha haaaaaa ! Mi-ai adus aminte de asta :

  PRR, PRR, PRR !
  Radu Moraru • Publicat: 30 Oct 2013, 17:38 • Actualizat: acum 2 ani • • comentarii 0

  Bla, bla, bla! Bla, bla, bla!
  Bla, bla, bla!
  Sa fiti iubiti! Radu Moraru

  … de departe cel mai bun articol pe care l’ai scris vreodată ! Şi se adresa tot (doar !) proştilor (tăi ) .

  Continuă tot aşa . Vei ajunge mare .

 10. Nasule, insisti sa dai cu mucii in fasole. Acum ai dat in mintea bunicii. Unde e minte multa e si prostie multa. Rictusul bolsevic rusofon se vede sub fardul crapat.

 11. Parlitu de Nightmare (Stela) ori e un monument de prostie ori mai degraba un amarat de postac.

  • Mie mi se pare o persoana cu grave afectiuni psihice. E si mai grav daca e femeie si vorbeste asa.

  • Radu Călin ,ești idiot …Stela e Stela ,e si Star ,pentru că a fost bannat nickul Stela …Star de fapt însemna stea si nu este basistă …

   Nightmare e nightmare basistul,papagalule .

Comments are closed.