ludovic_orbanLiberalul Ludovic Orban cere demisia prim-ministrului Victor Ponta si a ministrului Dan Sova pentru modul de gestionare a proiectului Rosia Montana.

Liberalul sustine ca prim-ministrul s-a consultat doar cu ministrii PSD in privinta modului de gestionare a proiectului de exploatare miniera.

„Ministrii PNL nu au fost implicati in procesul de decizie. Proiectul a fost transferat de la ministerul Economiei, condus de Varujan Vosganian, catre ministerul Marilor Proiecte, condus de Dan Sova”, precizeaza Orban.

Liberalul considera ca proiectul trebuia dezbatut in alianta USL pentru ca reprezinta o schimbare radicala de strategie cu implicatii politice importante.

„Crin Antonescu si PNL nu au fost consultati in privinta Rosia Montana. Acest proiect trebuia dezbatut, dar acest lucru nu s-a intamplat”, afirma Orban.

Ludovic Orban spune ca nu este de acord cu proiectul Rosia Montana deoarece favorizeaza compania RMGC.

„Eu am avut mai avut pozitii oficiale fata de acest proiect. In mod evident, pozitia pe care am exprimat-o inca din 2007 este constanta, respectiv impotriva proiectului. Este un proiect care favorizeaza compania”, declara liberalul.

Ludovic Orban spune ca Victor Ponta nu este consecvent in programul de guvernare, de aceea ar trebui sa isi dea demisia de onoare. Liberalul precizeaza ca nu vorbeste in numele Partidului National Liberal.

„Nu am discutat cu presedintele PNL, este opinia mea personala. De altfel, eu am declarat public ca nu mai votez nicio ordonanta de urgenta emisa de Guvernul Ponta, pentru ca mi se pare scandalos dupa ce am criticat fostul Guvern, noi sa fim campioni la ordonante de urgenta”, declara Ludovic Orban.

Liberalul nu exclude posibilitatea ca in viitor sa solicite Partidului National Liberal sa depuna o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta.

„Atitudinea premierului a aruncat o lumina extrema de negativa asupra Guvernului si ne afecteaza pe toti! Daca domnul Ponta si apropiatii domniei sale continua pe aceasta linie, nu este departe momentul in care voi putea propune Partidului National Liberal o motiune de cenzura impotriva Guvernului”, spune Orban.

Liberalul a cerut demisia prim-ministrului Victor Ponta si a ministrului Dan Sova si pe Facebook. Iata ce scria Ludovic Orban, pe pagina sa:

”CEO-ul Gabriel Resources, Jonathan Henry, neaga astazi declaratiile aparute ieri in publicatia The globe and mail, declarand, citez: „Doar romanii si Romania vor decide ce este in interesul tarii. Desi este firesc pentru orice companie sa faca ceea ce este necesar pentru a-si proteja interesele – si nici Gabriel Resources nu face exceptie – vom lua act de orice decizie luata de Guvernul sau Parlamentul Romaniei. Compania va furniza toate informatiile necesare pentru ca oamenii sa poata lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. Decizia finala va apartine Guvernului si Parlamentului Romaniei si, in ultima instanta, cetatenilor Romaniei”.

 

1 COMENTARIU

  1. O sa-si dea Ponta demisia,,de onoare” cand o sa aiba onoare. Pana atunci sigur va intra din guvernare direct in puscarie. Ceea ce a facut el cu inaintarea legii fara avizele ministerelor pentru vot in parlament este un atentat la proprietatea cetateanului si un atentat la siguranta statului. O astfel de lege va arunca tara in aer si domnu’ Ponta ar fi bine sa-si caute un elicopter cu rezervorul plin si sa se care in alta parte pentru a nu fi linsat pana la desfasurarea procesului de tradare in care va fi citat ca inculpat.

Comentariile sunt închise.