steagul-romaniei

De destul timp, mi-am impus să nu scriu despre politica internă curentă. Ies din tăcere fiindcă se petrece un fapt de-o gravitate ieșită din comun. Care este o tentativă de lovitură de stat în desfășurare, după cum se prezintă lucrurile din informațiile devenite publice. Sigur, fără tancuri, focuri de arme automate pe străzi & întreg repertoriul știut din experiențele istoriei. Treaba este coafată sub forma unui organism pentru ținerea sub control a fenomenelor macroeconomice.

România este în pericol de a-și pierde democrația, iar pericolul este generat de ideea înființării Comitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială, care să nu răspundă în fața nici unei instituții cu reprezentanți aleși democratic. El va avea un consiliu general format din nouă membri: cinci de la Banca Naţională, doi de la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi doi de la Guvern. Preşedinte va fi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. Printre atribuțiile preconizate se numără:

  • elaborarea strategiei privind politica macroprudențială;
  • colectarea și analiza informațiilor, precum și identificarea, monitorizarea și analiza riscurilor sistemice la adresa stabilității financiare;
    identificarea instituțiilor și structurilor sistemului financiar relevante din punct de vedere sistemic;
  • emiterea de recomandări și avertizări în vederea prevenirii sau diminuării riscurilor sistemice la adresă stabilității sistemului financiar național și monitorizarea implementării acestora;
  • emiterea de recomandări sau avertizări pentru asigurarea implementării recomandărilor sau avertismentelor Comitetului European pentru Risc Sistemic;
  • monitorizarea implementării recomandărilor Comitetului European pentru Risc Sistemic (CERS) și a măsurilor adoptate la nivel național că urmare a recomandărilor și avertizărilor emise de CERS;
  • emiterea de recomandări pentru asigurarea punerii în aplicare la nivel național a regulamentelor, deciziilor, recomandărilor, orientărilor, ghidurilor emise în domeniul supravegherii macroprudențiale, adoptate la nivelul UE;
  • emiterea de opinii consultative în domeniul sau de competență.

Destinatarii recomandărilor sunt BNR și ASF, în calitate de autorități de supraveghere financiară sectorială, fie Guvernul României. ”În urmă primirii unor astfel de recomandări sau avertizări, destinatarii au obligația să adopte măsurile recomandate sau să întreprindă acțiuni în vederea diminuării riscurilor asupra cărora au fost avertizați, inclusiv în sensul emiterii de reglementări.”, se precizează. „Acest consiliu va fi un fel de consiliu al înţelepţilor dacă nu sunt pretenţios – aici se vor emite opinii, analize, vor fi atenţionate supravegherile de la BNR şi de la ASF”, a declarat Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR. „Se pare că acest comitet preia conducerea şi nu numai că poate împiedica, dar poate să impună decizii Guvernului, în numele stabilităţii macroprudenţiale”, a spus Florin Cîţu, analist economic. Același adaugă: „Nu poate să fie controlat de Parlament, nu poate să fie controlat de nimeni, sunt nişte tehnocraţi care decid ceva, iar recomandările lor se pare că sunt obligaţii pentru ceilalţi”.

În opinia mea, Comitetul Național pentru Supravegherea Macroprudențială este în afara literei și spiritului Constituției. Actele guvernului sunt cenzurabile doar de către Parlament și Curtea Constituțională. InițiatoriiComitetului Național pentru Supravegherea Macroprudențială sunt condamnabili pentru complot la adresa statului de drept.

 

Sursa: stiripesurse.ro

16 COMENTARII

  1. Tentativa in… Romania. Prietene treaba a fost inceputa de Clinton in USA (stii ca si-a maritat fata cu un… Itzic?… de Blair in UK ++++++? Continuata de Bush si +++++ Merkel,etc. Daca urmariti internetul gasiti povesti cu „Guvernul Europei” datate 2002. Ei bine labagiul din Franta tocmai a propus asta recent. Romania nici macar roata de rezerva nu este dar desigur si la sate trebuie implementat… programul.
    Si…programul a fost sa imprumute guvernele, se stia ca idiotii politruci vor cheltui si vor face datorii imense ca apoi mai draga cetateni, noi, noul comandament financiar va salvam dar vom avea si noi nevoie de supervizare, ca deh trebuie si noi sa raportam cuiva… un guvern European. Toate se leaga tantalailor, lasati cancanul din presa Romaneasca, care va distrage si manipuleaza, Pun pariu „puleaza” este pe intelesul vostru.

  2. Noua Ordine Mondiala incepe sa isi arate „coltii” din ce in ce mai feroce, mai ales ca acest consiliu urmeaza a fi dominat de reprezentantii BNR, in frunte cu „nemuritorul” Mugur Isarescu, sluga obedienta a Elitei Iluminatilor…

      • Guvernarea este un obiectiv prea mic pentru ambitiile mele…eu sper sa fiu cooptat in acest Comitet Național pentru Supravegherea Macroprudențială…poate ma ajuta careva care ia partea netrebnicilor!

  3. Cineva trebuie sa aiba grija sa nu faca imbecilii din guverne tot ce le taie capul precum Parasuta rosie Tariceanu, Mitomanul comunist plagiator hot si evazionist Poanta, etc…

  4. …si pe comitetul asta cine-l controleaza ,dumnezeu din ceruri ?….ei ne pot omora cu dari ,impozite taieri salarii sau pensii …si nimeni nu zice nimic ?…domnilor cred ca nu a inebunit lupul …asta presupune ca noi suntem slugile acestui comitet invizibil !sau slugile CE ?…..exact ce prevedeam …ne pierdem tara ,identitatea ca popor si vom ramane vasalii CE si politrucilor nostri care ne vand sau ne-au vandut deja .

  5. Defapt e tot „Lovitura de stat din 2012” care nici n-a inceput fix in 2012 si nici nu s-a incheiat inca, mai au cred niste etape de trecut pe „sestache”, niste legi de aranjat si niste paradigme de schimbat ca sa incalece total un stat.

  6. O modalitate voalata de a mai castiga unii, care oricum castiga mult, niste bani in plus! Cat despre putere, vom vedea cine va fi in organismul asta tembel

    • Gresit, astia au stapani mai „mari” decat Ponta. Cat de naiv sa fii sa crezi ca tara asta e condusa de Ponta sau Iohannis…. Pana acum aveam „suveranitate” macar de forma, de acu nici de forma nu vom mai avea.

        • Asa este, nu mai conduce Ponta, Romania este condusa de ma’mare, in consultanta cu tanti Sica din Valeni (aia cu violu’ )

          • „Tanti Sica din Valeni” o pus ochii pe resursele prietenei si aliatei sale, Romanica din Balcani. Pen’ca de resursele ei profitau la greu niste vagabonzi locali (de-alde Ponta si altii), „Tanti Sica” se enerva si facu un pic de ordine, ca sa nu mai aiba concurenta. Adicatelea, trebuie niste liberalizare, privatizare si democratie. Cat de multa. Sa vedem cine castiga, hoata mare din Valeni, sau astia mai mici autohtoni? Oricum, noi am imbulinat-o. Deja ne umplem de anti-nationalism (vezi alde legi noi).

Comentariile sunt închise.