Termenul de depunere a ofertelor pentru cumpărarea combinatului Oltchim a expirat joi la ora 12:00, acest termen fiind termen de decădere. Plicurile cu documentele de participare la licitație vor fi deschise la ora 12.30, la sediul OPSPI.

  UPDATE   (13:45) Dan Diaconescu cere ca oferta sa sa fie deschisa joi, si nu vineri, asa cum prevedea procedura. Seful OSPI a refuzat cererea acestuia

  UPDATE   (13:01) Remus Vulpescu, șeful OPSPI, deschide plicurile cu ofertele. El a precizat că astăzi nu vor avea loc discuții asupra ofertelor și nu se va discuta despre vreun preț.

  UPDATE   (12:44) Remus Vulpescu, șeful OPSPI a anunțat că cea mai veche ofertă aparține acționarului minoritar de la Oltchim, PCC și a fost depusă în 17 septembrie 2012. Cea de-a doua ofertă aparține AISA Invest SA, firma lui Ștefan Vuza. A treia ofertă aparține Chimcomplex SA, deținută de același Vuza. Ultima ofertă, în ordinea depunerii, înregistrată la ora 12:10, îi aparține lui Dan Cristian Diaconescu. Și aceasta din urmă va fi luată în considerare, susține Vulpescu.

  UPDATE   (12:27) Dan Diaconescu se află la Ministerul Economiei unde contestă procedurile de depunere a ofertelor. Acesta protestează la biroul OPSPI pentru că nu i se primește oferta îmbunătățită. Oferta acestuia ar fi venit după termenul limită, ora 12.

Dan Diaconescu a anunțat că a dublat valoarea ofertei depusă luni pentru cumpărarea combinatului Oltchim și a anunțat o surpriză pentru premierul Victor Ponta. Realizatorul OTV a declarat că va aduce un investitor străin “major”, dispus să investească două miliarde de euro în Oltchim și Arpechim.

„Am dublat oferta pentru Oltchim, dar caietul de sarcini îmi interzice să divulg valoarea. Îi pregătesc o surpriză premierului Ponta, căruia îi urez un sincer «La mulți ani» și aduc un investitor străin”, a afirmat Diaconescu la intrarea în sediul Ministerului Economiei, unde vor fi depuse ofertele pentru preluarea Oltchim.

2 COMENTARII

  1. Plicurile ar fi trebuit deschise azi, in prezenta presei, ca sa fie totul transparent, pana maine, se pot face multe smecherii. Licitatiile se fac transparent, la vedere, numai cand sunt interese obscure se fac tragand de timp si in ascuns.

Comentariile sunt închise.