61742336„Este razbunarea pentru toate fetele yazidi”, spun cele trei femei care fac parte dintr-o comunitate etnica pe care jihadistii incearca sa o elimine din Irak. Cea mai tanara dintre ele are doar 22 de ani, dar nu renunta la lupta ei.

Femeile fac parte din comunitatea etnica yazidi, vanata inca de anul trecut de membrii gruparii ISIS cu scopul “purificarii” Irakului. In ultimul an, acestia au rapit mii de tinere Yazidi pentru a le folosi pe post de sclave sexuale, inforeaza stirileprotv.ro.

Pentru unele dintre ele, sfarsitul a fost tragic: recent, autoritatile au scos la iveala o groapa comuna in care au fost puse laolalta peste 80 de cadavre de femei, macelarite de teroristi din cauza ca erau “prea batrane ca sa fie sclave ISIS”.

Raparin, Roza and Deijly au decis sa faca singure dreptate pentru “crima impotriva umanitatii” comisa de Statul Islamic in Sinjar. S-au hotarat sa formeze o unitate de lupta la granita cu Iranul, unde au reusit sa omoare pana la 10 teroristi pe zi.

Deijly, in varsta de 29 de ani, este comandanta unitatii si cea mai experimentata dintre ele. Spune ca va lupta impotriva teroristilor pana la ultima suflare si pana ce razboiul impotriva extremismului islamist este castigat.

Femeile au marturisit ca jihadistilor le este frica sa fie ucisi de catre femei, de teama ca nu vor primi “Jannah”, adica nu vor fi rasplatiti in viata de apoi. De asemenea, ele au dezvaluit ca multi dintre cei pe care i-au ucis erau dopati sau aveau droguri asupra lor, pentru curaj.

Foto: www.owenholdaway.com