Titus Corlatean a afirmat, sambata, ca nu are informatii legate de modul in care a murit cetateanul roman dar ca in ultima convorbire telefonica, din cele patru sau cinci, pe care a avut-o cu ministrul algerian de Externe a inteles ca operatiunea este terminata.

“Discutia ultima cu ministrul algerian de Externe ne-a adus ca informatie finala, din pacate, vestea cea proasta, dar si informatia in legatura cu eliberarea unui grup mai mare de cetateni straini intre care ar figura si un cetatean roman si faptul ca operatiunea din Algeria este practic terminata”, a declarat ministrul de Externe.

De asemenea, Corlatean a adaugat faptul ca apreciaza colaborarea cu ministrii de Externe, care a avut loc in cele mai importante momente.

Victor Ponta a spus ca familia romanului ucis in Algeria a fost informata.
“Ne-am facut datoria de a informa familia. Nu mi-as fi iertat daca ar fi aflat o asemenea veste din presa. Am asigurat familiei si consiliere psihologică”, a spus Ponta.
Premierul a spus ca trei dintre cetatenii romani sunt sub protectia autoritatilor romane si acelasi drum il va urma si al patrulea cetatean.