media_20140121161244_734Cătălin Tolontan a publicat joi o înregistrare, care surprinde „două mărturii despre cinism și 800 de flacoane de antibiotic dispărute dintr-un mare spital bucureștean”. Vorbesc un medic de ATI și farmacista spitalului, care-și dă și numele: Mioara Duvlea.

Sf. Patelimon este spitalul de urgență care are grijă de peste 800.000 de oameni din două sectoare bucureștene, scrie stiripesurse.ro.

Șefa ATI, Laura Constantinescu, și asistenta șefă au fost suspendate de conducerea Spitalului Sf. Pantelimon, anunță Digi24. Totodată, sursele Gazetei susțin că se face o anchetă și la farmacie. ”Sîntem curioși dacă vor astfel s-o pedepsească pe Mioara Duvlea, care a vorbit”, spune un medic din spital.

În înregistrarea de luni, 30 mai 2016, publicată pe tolo.ro, șefa ATI de la Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu, le explică medicilor revoltați pe cine preferă să salveze, în condițiile în care, spune șefa, medicamentele nu sunt suficiente.

”Eu am propus o chestie care mi s-a părut de bun-simț: haideți să dăm totuși la ăia tineri și la ăia cu șanse! Dacă vreți, nu am nicio problemă, îi băgăm pe toți, care cum intră la începutul lunii. Dacă pe 20 ale lunii nu mai avem medicație pentru ăia care merită, nu ne mai interesează, că atâta îi este bugetul!Deci bugetul este pe fiecare trimestru și în fiecare trimestru îl împărțim pe fiecare lună și n-am nicio problemă”, a spus șefa ATI de la Spitalul Sf. Pantelimon, Laura Constantinescu.

În înregistrare, șefa de la ATI spune că fie ”le dăm la ăia tineri și la ăia cu șanse”, fie ”nu mai avem nici pentru ăia care merită și nu ne mai interesează că ăsta e bugetul”.

„Nu sunt Dumnezeu ca să decid eu cine trăiește și cine moare”, spune medicul, punând înregistrarea cu șefa sa, pe care a făcut-o acum două zile.

Mai ales că există un program național, foarte scump, construit exact ca pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de vîrsta, condiția sa socială și situația medicală, să fie tratat cu cele mai bune resurse în cea mai critică clipă a vieții sale.

Doctorul lucrează de mulți ani la secția ATI de la Spitalul de Urgență Sf. Pantelimon, care deservește Sectoarele 2 și 3 din București.

”Este prima oară când mărturia unui medic, care a adus această înregistrată la Gazeta Sporturilor, este întărită de mărturia unui om care își asumă asta. Este vorba de farmacistul spitalului Pantelimon, Mioara Duvlea, care explică cum a dispărut din tratament cel mai puternic antibiotic”, spune Cătălin Tolontan.

Tolontan precizează că dezvăluirile sunt cu atât mai revoltătoare cu cât în România există un program național, foarte scump, construit exact ca pentru ca fiecare pacient critic, indiferent de vârsta, condiția sa socială și situația medicală, să fie tratat cu cele mai bune resurse în cea mai critică clipă a vieții sale.

Citiți articolul integral pe tolo.ro