toma caragiu

În urmă cu 40 de ani, Toma Caragiu dădea viaţă în pelicula „Actorul şi sălbaticii”, regizată de Manole Marcus, unui personaj legendar în perioada interbelică: maestrul Constantin Tănase.

Rolul sau a rămas memorabil în istoria filmului mai ales datorită monologului în care personajul Caratase se adresează poporului român. La distanţă de patru decenii de la lansarea filmului, mesajul este mai actual decât oricând: Opriţi politicienii să vândă ţara asta, opriţi-i să omoare, opriţi-i să otrăvească sufletele tinerilor. Opriţi-i să facă din poporul român o victimă şi din ţara asta frumoasă un lagăr de concentrare!

Priviţi mai jos imaginile în care Toma Caragiu se adresează poporului român.

15 COMENTARII

 1. E dureros de actual, monologul Maestrului fie ca-i vorba de Tanase fie de Caragiu !!! Doi giganti ai scenei, care nu vor fi egalati prea curand !! Din pacate .

 2. As vrea sa ma bag in seama cu un comentariu inteligent, dar nu ma pot ridica la nivelul maestrului Toma Caragiu.
  Este cel mai motivational mesaj pe care l-am vazut

 3. Iesim in strada si punct!
  Drepturile nu le putem castiga asteptand
  ca aceasta clasa politica corupta sa binevoiasca
  sa ne bage in seama.
  Daca parlamnetul este al lor,al politicienilor noi poporul
  ne vom aduna si ii vom da jos

  • Privim si la dreapta si la stanga Prutului si vedem magarii
   politici care nu le este nici in cot de neamul romanesc.
   Dar s-a saturat poporul asta de neghiobia voastra.
   Nu avem la ce rade ci este nevoie de actiune.
   La puscarie cu toti hotii

 4. DE 25 DE ANI PROSTII AU DAT TARA PE MANA ESCROCILOR SI TOT NU S-AU INVATAT MINTE!

 5. Râsul este bun, dar nu suficient. O zice și Toma/Tănase. Mai este nevoie și de acțiune avizată, informată, serioasă, profesionistă, în limitele cadrului legal dar revoluționară. Este nevoie de profesioniști serioși și cinstiți. Românul stă foarte bine la ironie și satiră. Chiar nu cred că ducem lipsă de așa ceva. Ducem lipsă de seriozitate, de lucru bine făcut și terminat, de proiecte ample și de oameni care să le înțeleagă necesitatea și care să aibă resursele să le pună în aplicare. Râsul exagerat, bășcălia, pamfletul fără nici o limită duc spre deriziune și spre acceptarea situațiilor absurde ca fiind posibile și acceptabile. Nu avem nevoie doar de eroi în domeniul satirei. Avem nevoie de eroi în educație, de mari profesioniști în administrație, de patrioți în Parlament, de oameni corecți, exigenți, cât mai activi și mai bine pregătiți în Justiție și în Ministerul de Interne.

 6. Si ce daca a aparut! Cui ii pasa? Pe cine rusineaza? Si pentru ca este actual, ne aduce aminte ca suntem un popor de hoti, mai mari, mai gainari, fara nici un dram de simt patriotic. Cand politicienii nostri fac toate porcariile, ne sfideaza, sunt cinici cu propriul popor, cu avutiile tarii, noi ne indignam in fata televizorului sau pe retelele de socializare. De aceea polonezii sunt apreciati iar noi, romanii, detestati.

  • fato, tu ai raspuns de parca ai indemna in continuare la nepasare si nerusinare si dai apa la moara politicienilor.

 7. Bine ca a dat Dumnezeu sa apara si acest clip – URIAS! – si pentru ROMANI!
  L-au cenzurat comunistii zeci de ani! Bine ca a aparut in sfirsit!
  BRAVO NASU’!

  • nu-i adevarat ca l-au oprit comunistii eu am vazut filmul in bucuresti in 1976

   • …l-ai vazut si ai uitat! prima parte a clipului NU a existat in film! Mai intreaba-i si pe altii!; cu memorie mai buna…

  • n-a fost cenzurat deloc, exact asa l-am vazut si eu de vreo 3 ori in cinematograf, un film de milioane merita vazut .

Comments are closed.