Un camion plin cu militari s-a răsturnat într-o râpă, joi seara, în localitatea argeşeană Dâmbovicioara. Din primele informaţii se pare ca este vorba de patru persoane decedate, toţi militari români. S-a activat planul roşu de intervenitie la nivelul judeţului Argeş, conform romaniatv.net

Un camion cu militari s-a răsturnat, joi seara, într-o prăpastie în localitatea argeşeană Dâmbovicioara. În camion erau militari ai Batalionului Vânători de Munte Dragoslavele.

Din primele informaţii, 20 de militari sunt încarceraţi.

În acest caz a fost activat planul roşu de intervenţie şi au fost alertate nouă echipaje medicale SMURD şi şase ale Serviciului de Ambulanţă Argeş. De asemenea, acţionează şi trei autospeciale de stingere cu modul de descarcerare şi prim ajutor.

Rude ale celor aflaţi în camion declară că militarii se întorceau dintr-o misiune.

UPDATE 22:37: PRIMELE IMAGINI CU ECHIPELE DE INTERVENŢIE! Şase dintre militarii din camionul răsturnat au fost scoşi de către colegii lor din celelalte două camioane. Raed Arafat a vorbit la Antena 3 şi a spus că intervenţiile de salvare sunt dificile, existând riscul foarte mare ca maşina să se prăbuşească mai departe, într-o râpă foarte adâncă.

UPDATE 22:32: În coloană se aflau trei camioane militare, iar cel care s-a răsturnat transporta 12 persoane. Incidentul s-a produs în localitatea Valea Urdii.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un camion care transporta militari s-a răsturnat la Dâmbovicioara, peste 20 de soldaţi fiind încarceraţi. Sunt cel puţin 4 morţi, din primele informaţii! Camionul s-a prăbuşit într-o prăpastie într-o zonă foarte greu accesibilă, la faţa locului fiind chemaţi şi salvamontiştii.

Camionul a căzut, conform martorilor, aproximativ 40 de metri, într-o râpă, imediat după o curbă. Militarii, de la Batalionul 33 de vânători de munte se întorceau din misiune spre Câmpulung Muscel.

La nivelul județului Argeș s-a pus în aplicare Planul Roșu și au fost alertate 9 echipaje medicale SMURD și 6 SAJ Argeș. De asemenea, acționeaza și 3 autospeciale de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Pentru gestionarea evenimentului a fost activată grupa operativă a ISU Argeș. Intervenția la fața locului este condusă de prim-adjunctul inspectorului șef al ISU Argeș.