traian-basescuFostul președinte Traian Băsescu a vorbit, miercuri seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, moderată de Radu Moraru, despre decizia CCR în cazul SRI.

„In momentul de fata, singurii care au dotarea tehnica necesara sa faca ascultare la nivel mare, este SRI-ul. Aici trebuie să avem mare grijă. Știm ce grozavii poate genera un stat in care institutiile de forta vor sa stie ce in casa fiecaruia.  Eu scot bani de pe card pentru ca nu vreau sa se stie unde am fost si ce am mancat. In ce ma privește, vreau sa am sentimentul că nu sunt ca o gaza intr-un pahar”, spune Băsescu.

„Știu cum am lasat statul. Potentialul statului e urias in raport cu cetateanul. Daca nu intevine acel echilibru, pe de o parte politicul, pe de o parte respectarea drepturilor omului, în mod categoric am o strangere de inima uitandu-ma cum stau sefii de partide ingrijorati, gata sa spuna „Sa traiti!” si la un caporal, cum Parlamentul este pur si simplu decimat.Riscam ca alegerile sa fie irelevante și Romania a mai avut astfel de situatii. Avand in vedere experienta celor din CCR, cred ca se gandesc la acelasi lucru. Nu vreau ca peste 5 ani sa ne trezim intr-un stat în care sa conteze doar ce decid institutiile de forta”, a mai declarat fostul președinte.