traianbsescu-1353419995 Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni seara, în cadrul emisiunii „Nașul”, moderată de Radu Moraru, despre situația din Republica Moldova.

„Domnul președinte Timofti l-a respins pe Plahotniuc. Dupa ce l-a respins, din cauza unei hotărâri recente a Curtii Constitutionale a dat un ultimatum pana la ora 21 să i se prezinte o altă variantă. Exista o comuincare a Curții Consituționale ca în cazul in care exista o majoritate, acesta era forțat să îl numească pe reprezentantul acesteia. Asta i-a facut pe cei din coaliție să vină cu 56 de semnături și cu numele Petru Filip. Președintele nu avea nici o soluție pentru că acest Petru Filip nu a fost implicat în niciun scandal de corupție. Garantez că nu a fost blat între Timofti și Plahotniuc. Plahotniuc și-a dorit să fie prim ministru”, a declarat Traian Băsescu la Nașul Tv.

„Tuturor președinților moldoveni le-am propus unirea cu România. Republica Moldova are doua variante: ori intră în UE, cu costuri foarte mari și nici-o garanție a unei integrări, sau unirea cu România”, a mai spus Traian Băsescu.