traian basescu

Traian Băsescu se dezlănţuie pe Facebook la adresa jurnaliştilor care o susţin necondiţionat pe şefa DNA, acuzându-i că sunt “lingăi” şi că fac o propagandă asemănătoare anilor ’50. 

“Am văzut haita de propagandă a anilor ’50 la lucru!

Imediat ce dai să vorbești de Laura Codruța Koveşi, dacă n-o lauzi consistent, propagandaștii încazarmați te declară dușman al justiției, mai ales dacă îndrăznești să spui că doamna face abuzuri sau că lasă infractori de teapa lui Pescariu și Florică în libertate și cu banii furați în conturi sau că își alege țintele selectiv sau că sacrifică viața unor oameni pentru propria-i glorie.

În buna tradiție a anilor ’50, propagandiștii nu fac deosebirea dintre un om, vremelnic aflat în fruntea DNA, și instituția DNA care trebuie să funcționeze corect și eficient, democratic și respectând drepturile fundamentale, instituție pe care o susțin fără rezerve.

Haitei propagandei îi spun cert un lucru: Koveși este departe de a fi întruchiparea corectitudinii și a cinstei și, în acest sens, am aflat destule în ultimele luni ale mandatului și mai ales după ce am plecat de la Cotroceni.

Dragi propagandiști ai anilor ’50, dacă vreți să faceți ceva pentru DNA și pentru țară, apărați instituția și n-o legați definitiv de un om trecător. Mă întreb cum ați mai putea apăra DNA punând semnul egal între Laura Codruța Koveși și DNA dacă într-o zi o veți vedea la televizor pe Laura Codruța Koveși cu cătușe.

Pricepeți de ce nu este bine să puneți semnul egal între un om și o instituție?

PS 1. România are o singură instituție care se confundă cu omul ales: PREȘEDINTELE.
2. Eu nu o acuz pe Koveși de plagiat, pentru că nu sunt calificat pentru o astfel de apreciere. Eu o suspectez doar că a obținut verdictul de neplagiat prin manopere frauduloase specifice unora dintre aceia pe care domnia sa îi încătușează.
3. Și încă ceva, dacă în timp ce eu mă frământam să găsesc o soluție pentru Koveși la sfârșitul mandatului de Procuror General DOAMNA participa alături de Ghiță și alți PSD-iști la manopere pentru albirea doctoratului, eu ce să mai spun azi?”.

Ulterior, fostul preşedinte i-a nominalizat, într-o intervenţie televizată, pe jurnaliştii la care făcuse referire în postarea sa, Grigore Cartianu, Dan Tăpălagă, Laurenţiu Ciocăzanu, Mălin Bot şi Mircea Marian, toţi fiind catalogaţi până de curând drept “băsişti”.

“Nu e un atac la Kovesi, e un atac la propagandiști. Sunt aceiași care mă proslăveau pe mine, nu am avut niciun aranjament cu ei fie că se numeau Tăpălagă, Bot, Ciocăzanu sau mai știu eu ce alți lingăi voluntari, tot soiul de oameni de proastă calitate…Caracterul lor nu ține de mine.

“Această hoardă de propagandiști… dacă spui ceva despre Kovesi….Tăpălagă, unul care m-a lins fără să-i cer, voluntar a fost, acum și-a schimbat obiectul lingerilor. Le spun acestor propagandiști că nu trebuie confundată o instituție cu un singur om”, a spus Băsescu, la România TV.