Traian_Basescu_(7)Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a declarat la România TV că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, era „un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care avea 3 dosare la activ”, atunci când a numit-o la cârma instituţiei. Totodată, fostul preşedinte a precizat că l-a numit pe Fliorian Coldea ca şef adjunct al SRI pentru că l-a considerat „isteţ” şi că era „tânăr”.

Fostul şef de stat a adăugat că Laura Codruţa Kovesi era cel mai tânăr procuror de pe lista celor propuşi la şefia DNA, scrie romaniatv.net.

„Codruţa era un copil de 28 de ani din Sibiu, procuror care făcuse vreo 3 dosare. (…) Ţinta mea era să găsesc o femeie şi să fie tânără. Era cel mai tânăr procuror de pe lista care mi-a fost prezentată. Dacă îmi aduc bine aminte, avea trei dosare care se finalizaseră cu condamnare. Zic: «Procuror tânăr, rată de succes 100%, femeie. Pe Codruţa o vreau procuror general”, a precizat fostul preşedinte.

Traian Băsescu a vorbit şi despre cum l-a numit pe Florian Coldea ca adjunct la şefia SRI.

„Coldea era un maioraş. Structurile militare româneşti au maiori cât să împânzeşti Marea Neagră. Am pus ochii pe el şi am spus că îi dau o şansă. A fost făcut locotenent-colonel şi prim-adjunct al şefului SRI. (…) Tânărul Coldea, copil de trupă faţă de ceea ce e acum… Mi-a plăcut că era isteţ, era tânăr, arăta bine, era adjunctul la Direcţia Antitero. Zic: «Dacă acesta a avut curaj să îl facă adjunct la Brigada Antitero de ce nu l-aş putea face eu prim-adjunct la SRI»”, a adăugat fostul şef de stat.

Traian Băsescu a precizat că şi „dacă ar fi întrebat de o sută de ori” ar spune i-ar numi din nou” pe Kovesi şi pe Florian Coldea în acele funcţii.

„Aceşti oameni i-am creat eu, eu le-am dat o şansă”, a adăugat Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a menţionat însă că nu va uita ce a spus Kovesi într-unul din ultimele sale interviuri.

„M-a mâhnit o declaraţie. Şi m-am întrebat care e mecanismul acestui om. Şi atunci mi-am spus că puterea corupe şi te îmbolnăveşte. Ea a ţinut să sublinieze că: «noi i-a arestat şi pe cei care ne-au propus şi pe cei care ne-au numit». Nu am să uit ce a spus Kovesi”, a spus Băsescu la România TV.