pescariu_florica

Traian Băsescu a făcut o declaraţie la cald, imediat după condamnările din Dosarul Microsoft. Fostul șef al statului a lansat mai multe acuzații la adresa lui Claudiu Florică și a lui Dinu Pescariu, spunând că prin mâinile lor au trecut sute de milioane de euro și dolari, dar sunt liberi, conform evz.ro

„Am citit multe documente ale statului român cu privire la conturile în care se derulau banii în numele lui Florică și al lui Pescariu. Aceste documente au fost înaintate și Parchetului General și DNA. Cu mult înainte de denunț. Deci denunțurile lor au fost tardive”, a spus Traian Băsescu

Fostul șef al statului a transmis și faptul că ei primeau milioane de euro integral, iar sute de milioane de euro și dolari se plimbau prin conturile lor.

„Li s-au imputat astfel circat 15 milioane de dolari, pe care i-au primit integral… pe conturile lor au circulat undeva la 100 de milioane de dolari și 100 de milioane de euro. Mă așteptam să-i văd, la începutul furtunii Microsoft, să-i văd reținuti pe cei care au deținut aceste sume. Am citit documentele în perioade 2012, 2013, deci înainte cu mult de a face denunțul Florică și Pescariu. Se știa de sutele de milioane pe care îi aveau cei doi.

Mai mult decât atât, sumele astea au fost vehiculate zeci de ani. Nu într-un an anume. Ca dovadă, mi s-a cerut începerea urmăririi penale pentru 5 miniștri, iar eu am răspuns acestei cereri DNA. Din 2004 până în 2014. Pe lăngă aștia, au fost și alți 4 pentru care Parlamentul a aprobat. Deci în total, 9″, a mai precizat fostul președinte.

Fostul șef al statului a mai spus că sumele vehiculate în dosar sunt de zeci de ori mai mici față de cele reale.

„Aici vorbim de o mre ticăloșenie de 10 ani. Sumele de care se vorbește sunt de zeci de ori mai mici față de cele vehiculate de statul român în trecut. Nu îi apăr pe cei 4, dar revolta mea este că am citit sub semnatură oficială că documentele au venit la mine cu mult timp înainte și nimic nu se întâmplă cu capetele mafiote ale acestei afaceri, care se numesc Pescariu și Florică.

Din aceștia bani s-au finanțat 3 campanii: roșie, portocalie și galbenă. În mod categoric, DNA-ul a vrut să protejeze exportatul american de licențe”, transmite Traian Băsescu.

În declarațiile sale de la televiziunea România TV, Traian Băsescu o acuză și pe Laura Codruța Koveși de faptul că pentru ea, decorațiile primite de la oficialii americani sunt mai importante decât cele de la președintele Klaus Iohannis.

„Pe Koveși nu o interesează decorațiile românești, ci cele străine. Sunt mai importante cele americane față de cele date de la Iohannis.”