traian basescu

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat vehement pe Tudorel Toader, propunerea PSD pentru portofoliul de la Justiției, aducând aminte de decizia sa de pe vremea când era judecător la Curtea Constituțională de a face opinie separată pe tema invalidării referendumului de suspendare ce l-a vizat pe Băsescu. Cu toate acestea, acesta a afirmat că este o propunere mai bună decât orice putea oferi PSD, conform b1.ro

„O numire mai bună decât orice putea oferi PSD, e ca malacul ăla mare fără resurse, nu au avut niciun om destul de credibil din PSD.

Numirea domnului Toader este una riscantă. Eu îmi aduc aminte de un eveniment, marele eveniment al eratei Curții Constituționale la referendumul din 2012. Domnul Tudorel Toader a fost unul dintre aceea care a vrut să mistifice rezultatul referendumul. Adica să nu recunoască faptul că nu se îndeplinise cvorumul de participare de 50% +1.

Un judecător CCR care are în față o lege și nu vrea să recunoască faptul că în aceea lege scrie că referendumul e valabil dacă participa 50%=1 e un judecator pe care poti să îl arunci la coșul de gunoi. Acest om poate mistifica și legea dacă e nevoie.

În raport cu ce putea furniza PSD, pentru mine este o speranță. Pentru că un judecător care a stat 9 ani în CCR nu poate scăpa cu altceva decat abc-ul și poate înțelege câte decizii CCR avem nepuse în Codul Penal. Speranța mea este că va pune prioritatea 0 modificarea articolelor declarate neconstituționale de Curte.

Speranța mea este că lăsându-și umorile politice, domnul Toader dacă va fi desemnat minsitru va pune ordine în harababura din Codul Penal”, a afirmat fostul președinte.