basescu3

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, marţi, la Braşov, că îl va da în judecată pe noul preşedinte al Rep. Moldova, Igor Dodon, dacă îi va retrage cetăţenia moldovenească, conform romaniatv.net

Traian Băsescu a participat, marţi, la ceremonia de comemorare a evenimentelor din 15 noiembrie 1987 din Braşov, iar la finalul manifestărilor a fost întrebat de jurnalişti dacă se teme că noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, îi va retrage cetăţenia moldovenească.

Nu mi-e teamă. O să-l dau în judecată (pe Dodon – n.r.). Păi Dodon a pierdut deja cu mine la Curtea Constituţională“, a răspuns fostul preşedinte, potrivit Mediafax.

Întrebat apoi dacă Dodon merita să fie ales preşedinte al Republicii Moldova, Băsescu a răspuns: „Ce hotărăşte un popor, aia merită. Aia merită şi poporul şi cel ales. Nu putem spune că nu merita, dar a fost ales. Eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că n-a câştigat“.

Fostul şef al statului a mers la Braşov cu trenul, însă se va întoarce la Bucureşti cu maşina. Pe parcursul zilei, Băsescu va participa la lansarea candidaţilor PMP.