Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat dur sâmbără seara, după ce epidemia de rujeolă a făcut până acum 25 de victime la nivel naţional. Băsescu critică activitatea Ministerului Sănătății din ultimii trei ani, care nu a achiziționat vaccinurile necesare, și face un apel la Parchetul General să deschidă o anchetă, conform stiripesurse.ro

„Peste 5 000 copilaşi îmbolnăviţi de rujeolă, iar 25 au murit. O crimă în masă generată de neglijenţa Ministerului Sănătăţii, de guvernele ultimilor trei ani, care pur şi simplu nu au achiziţionat vaccinurile.
Mesajul oficial, dar mincinos, este că s-au îmbolnăvit şi au murit numai copii care nu au fost vaccinaţi, fără a se da nici un fel de altă explicaţie.
Se induce ideea că, de fapt, toate aceste suflete de copilaşi nevinovaţi , care s-au îmbolnăvit de rujeolă, ca de altfel şi cei care au murit, ar fi victime a propriilor părinţi.
Câtă minciună, în mesajul televiziunilor şi al oficialilor.
În realitate, mulţi dintre aceşti copii nevinovaţi sunt victime ale statului care nu a asigurat achiziţionarea vaccinurilor. Mulţi dintre părinţi şi medici de familie au vrut să vaccineze copii, dar vaccinurile nu au existat nici la medicul de familie şi nici în farmacii.
O anchetă a Ministerului Public trebuie să se desfăşoare, cu atât mai mult cu cât, epidemia de rujeolă este departe de a se fi stins.
Oare în România se poate muşamaliza o astfel de crimă ?
Alo !!! Procuratura !!! Poate citiţi corect definiţia „abuzului în serviciu”.”, scrie Băsescu, pe Facebook.