basescu

Fostul președinte, Traian Băsescu, face dezvăluiri uluitoare despre celebra autostradă Comarnic-Brașov care nu s-a realizat până acum. În urmă cu câteva zile, Sebastian Ghiță a spus că Victor Ponta a fost amenințat, atunci când era premier, să nu dea drumul la lucrări. Băsescu vine cu o teorie șoc. Se pare că fostul ministru al Transporturilor, Dan Șova, ar fi fost implicat. E vorba despre un dosar refuzat de Uniunea Europeană la finanțare din cauza unor fărădelegi, conform stiripesurse.ro

„S-au încercat toate variantele pentru ca Comarnic-Brașov să fie făcut din fonduri europene. Comisia a respins mereu pentru că e o prelungire a autostrăzii Transilvania contractată ilegal. UE a spus că nu se compromite să se bage în acest proiect pentru că s-a dat la Bechtel fără ligitație autostrada Transilvania.

Au fost tot soiul de variante de finanțare pentru Comarnic / Brașov. În parteneriat public-privat pentru că era un dezastru total. Cele două bănci BEI și BERD au fost convinse să finanțeze acest proiect ca și continuare a București Ploiești autostradă și centură. Cele două bănci au suspectat că sunt două firme care ar fi trebuit să prindă neapărat contracte. În aceste condiții, cele două bănci s-au retras din proiect și au spus că nu vor să finanțeze ce spune domnul Șova. Formula de finanţare a stat circa o lună în ministerul lui Şova, după care s-a întors la cele două bănci şi Şova cerea complet alte condiţii de finanţare. Cele două bănci şi-au dat seama că nu este în regulă să înceapă lucrările de la două capete, în timp ce partea cea mai grea, prin munte, să fie tratată cu indiferenţă, şi s-au retras din acest proiect”, a declarat fostul președinte la RTV.