Victor Ponta “a fost ofițer acoperit Serviciului de Informații Externe în perioada 1997 – 2001”, a declarat din nou, duminică, președintele Traian Băsescu, citat de comisarul.ro

“Ce precizare să fac decât ceea ce am spus? Eu nu am vorbit propagandistic. Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe în perioada 1997-2001, perioadă în care a servit, în calitate de procuror, Serviciul de Informații Externe (SIE) probabil, protejând oameni asupra cărora SIE avea interese să fie protejați în Parchetul General și a făcut-o în mod neconstituțional, ilegal. După Constituția valabilă în acea perioadă, din 1991, conform articolului 130, un procuror nu putea fi și ofițer al Serviciului de Informații externe”, a afirmat președintele.

Întrebat dacă va prezenta dovezi, Traian Băsescu a declarat că nu va face acest lucru. “CCR nu este cel care poate judeca așa ceva. Curtea Constituțională judecă conflicte constituționale între instituții. Ceea ce se poate face este, dacă Victor Ponta modifică Hotărârea de Guvern pe care în înțelegere cu Meleșcanu a dat-o în 2013 și prin care în mod abuziv și contrar legii Serviciului de Informații Externe, a trecut și rezerviștii în categoria celor care nu pot fi deconspirați, unde până atunci erau numai ofițerii activi”, a adăugat Băsescu.

“Ponta poate să modifice Hotărârea de Guvern abuzivă pe care a dat-o”, a tras concluzia șeful statului.

1 COMENTARIU

 1. Aceasta informare publica cu ofiterul acoperit ar trebui sa …???

  Presupun ca este adresata celor care au urechi de auzit si pot actiona in consecinta. Oricare ar fi ei.

  Pana atunci chiar daca este valabila ea nu poate fi dovedita. E ca si cand ai spune ca Ponta este extraterestru si ca nu ai cum dovedi dar garantezi ca este.

  Iar incheierea “Ponta poate să modifice Hotărârea de Guvern abuzivă pe care a dat-o” e sublima. Ar trebui ca Ponta sa aiba o iluminare divina sau ceva de genul sa vina la TV si sa spuna “Oameni buni, m-am saturat sa traiesc in minciuna. Am hotarat sa schimb toate legile strambe care ma avantajau doar pe mine si o mana stransa de oameni”

  Basescu pe final de mandat vrea sa isi duca tot ce a facut bun pentru tara in derizoriu.

  Daca nu poate dovedi o informatie pentru ca exista legi care ii interzic publicarea ei de ce mai sustine aceasta teza?

  Oricum pe linia lu 75, 117, 697 etc daca circuli nu exista un cetatean care sa inceapa discutia cu “Ati auzit? Fostul ofiter Ponta vrea sa devina presedinte…”

Comments are closed.