metrou30Desi anul 2015 era termenul limita in care tronsonul de metrou Drumul Taberei – Universitate trebuia sa fie gata, premierul Ponta a anuntat, miercuri, ca va fi pus in functiune in anul 2016.

„Proiectul a inceput foarte prost, nu a fost gandit foarte clar ca finantare si ca timp. Fostul guvern a alocat 10 milioane euro, noi trebuie sa alocam restul pana la 1,5 miliarde”, a spus Ponta, aflat pe santierul Magistralei 5 cu ocazia punerii in functiune a utilajelor de sapat pentru executia tunelelor de metrou Tunnel Boring Machine (TBM).

Cu o lungime totala de aproximativ sase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece statii, la Raul Doamnei, Valea Argesului, Valea Ialomitei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor, si va acoperi, in principal, un bazin cu un numar de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei.

Primele trenuri pe Magistrala 5, de la Raul Doamnei si de la statia Valea Ialomitei, pana la Eroilor, ar fi trebuit puse in functiune in cursul anului 2015.

1 COMENTARIU

  1. iarsasi minte Ponta. Ia sa vedem cum spune el adevarul pana la urma. Ca erau fonduri europene pentru dezvoltare. Nu „noi guvernul incapabil” dam banii. Scrie pe toate gardurile. Dar daca nu au mai putut fura banii europeni, acum nu se poate face proiesctul. Sau au reusit sa ii fure? Si poate va uitati putin in istorie cate statii de metrou trebuiau inaugurate in februarie 1990 si unde. Hai ca sunteti ziaristi buni

Comentariile sunt închise.