Robert Turcescu îi răspunde jurnalistului Mircea Marian pe o reţea de socializare, după ce acesta a postat pe contul personal un mesaj legat de revenirea în mass media a realizatorului tv.

“Dacă Robert Turcescu revine în presă, ba chiar se duce la RTV-ul lui Ghiţă, anunţ de pe acum ziua porţilor deschise pe pagina mea de facebook: puteţi să mă insultaţi cum doriţi, nu dau un-friend sau “block” la nimeni. O voi merita :)) Totuşi, în naivitatea mea vecină cu prostia, încă mai sper că oamenii din presă asta nu sunt chiar atât de jigodii…”, fost comentariul iniţial al editorialistului EVZ.

Ulterior, Mircea Marian a revenit şi a postat un nou comentariu şi răspunsul pe care i l-a dat Robert Turcescu. Acesta a spus unde şi în ce condiţii se va întoarce în presă.

“Ieri seară, am avut îndoieli în legătură cu Robert Nicolae Schengen Turcescu. Iată răspunsul său, în a cărui sinceritate deplină eu cred:

“Stai liniştit, Mircea Marian. Nu e cazul. DACĂ decid să revin în presă n-o voi face la România TV. O voi face acolo unde cred şi sper că voi putea practica jurnalismul fără să-mi înşel telespectatorii/cititorii/ascultătorii. Libertatea editorială deplină, fără alte constrîngeri, în afară celor dictate de propria-mi conştiinţă, reprezintă condiţia esenţială. DACĂ va exista o instituţie media dispusă să admită o astfel de condiţie contractuală din partea mea, probabil o voi face fără ezitare. În orice alt caz, voi prefera să rămîn un simplu jurnalist/cetăţean posesor de blog, cont FB şi cont de Twitter. Nu voi înceta să scriu ceeea ce cred şi ceea ce ştiu. Am ajuns într-un moment în care mai presus de orice îmi doresc libertatea de a practica această profesie lipsit de constrîngeri şi, mai ales, fără patimă. Să fim lucizi, zic. Deci, nu România TV. Şi, poate, nicio televiziune din cele care azi se revendică a fi “de ştiri”, dar au ajuns în situaţia ingrată de a fi dependente de interese financiare oculte. N-am murit, Mircea. M-am spovedit şi mă simt în stare să o iau de la capăt. Chiar dacă asta înseamnă să fiu din nou un simplu reporter/redactor sau blogger. Sfîrşitul nu e aici, cred cu tărie că Dumnezeu va avea grijă să mai deschidă o uşă chiar şi pentru un păcătos ca mine. N-o caut cu disperare pentru că trăiesc, în ciuda celor ce se întîmplă azi cu mine şi cu noi, zile pline de bucurie. Sînt fericit, Mircea. Şi sînt bucuros să văd apusul unei lumi vechi şi răsăritul unei lumi noi. Oricît de straniu ar suna asta azi, chiar şi presa pe care o avem acum va fi, la un moment dat, altfel. Eu cred cu tărie asta, sper s-o faci şi tu şi sper că şi alţii gîndesc la fel. De fapt, ŞTIU sigur că va fi aşa!”.

2 COMENTARII

  1. Daca se intoarce in presa ii va fi greu sa o ia de la inceput pentru ca are un istoric cu greutate. Daca va fi sincer de partea romanilor, exclus de partea celor mandri ca sunt romani, va reusi.

Comments are closed.