Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sambata seara, la Sfantu Gheorghe, ca formatiunea pe care o conduce este dispusa sa intre la guvernare dupa alegerile parlamentare pentru a asigura stabilitatea politica de care tara are nevoie. Acesta a mentionat ca urmatorii doi ani vor fi foarte grei pentru Romania, de aceea nici un proiect politic de viitor nu va putea fi pus in practica fara o “majoritate extrem de stabila si o stabilitate politica solida”.

“Anul viitor va fi unul extrem de dificil, va trebui sa platim o datorie externa foarte mare, iar asta inseamna o presiune enorma asupra bugetului, e nevoie de reforme fiscale si economice, de amendarea Constitutiei care necesita doua treimi si e un proiect foarte important fara de care nu putem sa mergem mai departe cu regionalizarea, cu reorganizarea regiunilor de dezvoltare. Si este nevoie, dupa foarte mult scandal, dupa enorm de mult scandal, de o stabilitate politica si de o majoritate larga pentru 2013 si pentru 2014. Sa nu uitam 2014 va fi din nou an electoral, de aceea 2013 pentru societatea romaneasca si pentru viitorul Romaniei va fi un an vital. Nu avem voie sa pierdem nici o zi din 2013 pentru ca pe urma intram intr-un an electoral cand nu vom mai face nimic cunoscand traditia romaneasca, cand intr-un an electoral lucrurile se opresc. De aceea, eu spun ca oricine doreste un proiect pentru viitor care poate fi pus in practica trebuie sa se gandeasca la o majoritate extrem de stabila si la o stabilitate politica foarte, foarte solida”, a spus presedintele UDMR.

Referindu-se la recenta declaratie a liderului PNL Crin Antonescu care nu exclude varianta unei guvernari impreuna cu UDMR, Kelemen Hunor a mentionat ca acest lucru arata ca Uniunea este receptata drept un “partener serios si de incredere”.

26 COMENTARII

 1. Cred ca Nasul Tv are nevoie de un admin si un host mai bun, pentru ca se incarca jalnic in ultima vreme. Pacat ca nu se mai incarca deloc varianta de mobil, intram zilnic de pe iphone in drum spre munca. Versiunea web e groaznic de citit pe telefon si inghite o gramada de trafic. Sper ca e doar o eroare de care se va remedia in scurt timp.

 2. Chiar fara ei nu se poate?au umblat si umbla ca lingaii din usa in usa dupa cerseala ca sa mai poata vinde. padurile din Harghita si Covasna sub umbrela imunitatii parlamentare.Gata ajunge,stati acasa,linistiti va ,ajunge cit a ti furat.

 3. Si cand ii auzi ca vor AUTONOMIE, IN BENEFICIUL NU STIU CUI… Stimati concetateni . Sant casatorit ,iar aleasa sufletului meu este dintr o loc. de la periferia jud. ; Neamt cu Hargita. Deci ne desparte doar 5 km intre localitati . Pot spune una din ele. ;TULGHES;; JUD Harghita.Fiind f aproape de noi , am mers la cumparaturi acolo. in magazin stateam la rand politicosi. Ce credeti ca a facut Vanzatoarea . Cand am ajuns la RAND , NE A IGNORAT vazand ca vorbim ROMANESTE, SI A SERVIT URMATOAREA PERSOANA DE ETNIE maghiara. ;;;; RUSINE;;;ASA CEVA NU NI S A INTIMPLAT IN TOATA LUMEA ASTA, PE UNDE AM UMBLAT. OARE , MERITAM ASA CEVA IN TARA NOASTRA?

 4. PUTIN spus, CURVE, niste ordinari care pe fata au mers cu cei care urmau sa vina vina la putere, numai sa si apere interesele . F . urat. Oare cat cred ei ca o sa i mai suportam. F. adevarat ai punctat Radule Sta..

 5. Daca tara n-au ca-s bozgori , macar sa guverneze. Problema este ca nici Ungurii lor de dincolo nu-i sufera chiar la propriu.Daca mergi cu-n bozgor dincolo vezi ca nu-l lasa nici sa vorbeasca pe limba lor. Am avut autocar si am mers des acolo la Budapesta vazand aceasta faza de multe ori . Aceia sunt pasnici la fel ca noi . Ungurii din Romania nu au decat limba in comun , cat de cat si aceea .

 6. Cum n-a facut nimic pentru Romania in 23 ani tot asa pot sta si langa USL ca tot nimic n=o sa faca . Langa trei se poate aseza si al patrulea . Si vaca are 4 tate si poate si Romania .

 7. Ma intreb cand nu atzi fost voi la guvernare????
  Atzi fost precum PENDULA din perete….

 8. Eu zic ca le face mai bine in opzitie! Probabil vor sa mai organizeze cateva demonstratii pentru ”autonomie”, ca sa ne sperie..

 9. Asta era, NU stiam eu de unde va veni stabilitatea politica de care Romania are nevoie!Sa nascut cineva ieri!?

 10. Este normal sa-si doresca ca doar au fost special creiaiti (UDMR, PRM, UNPR) in laboratoarele securitatii lui Iliescu, pentru a balansa in folosul partidelor neocomuniste de dupa ’90 . Scopul UDMR nu este sprijinul minoritatii maghiare ci puterea din care au emanat.

 11. S-ar putea UDMR sa nici nu intre in Parlament, daca prezenta la vot ar fi mare. Din pacate multi prefera sa stea pe margine, decat sa se implice.

 12. Udmr a fost o „duduie”politica ce a profitat din plin din faptul ca nici un partid n-a avut acel ravnit 50+1 in parlament.Nu am remarcat ca UDMR-ul sa se opuna la jaful national practicat de toate guvernarile anterioare.Mai mult,prin reprezentantii sai,un frunda,verestey atilla,borbely,au pus umarul la praduirea tariidovedind,nu o data ca,microbul imbogatirii pe cai oculte nu le este strain.Sunt cat se poate de parsivi,ei tac si fac.Parvenitismul de orice fel nu cunoaste bariere,nici de limba vorbita,nici de ,asa zise,doctrine politice.Eu ,una,n-as mai accepta aceasta struto camila,la guvernare.

 13. intra domnisoara nu va faceti probleme din cauya asta vedeti la voi ce comunisti bagati in parlament ,usl este o alianta dehoti comunisti

Comentariile sunt închise.